Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Kanadába a határon be engedik...

Kanadába a határon be engedik vinni a házibort, házipálinkát és házi mézet? Ha igen mennyit?

Figyelt kérdés

3-án utazom, és elég sok italt viszek, remélem nem veszik el. A vörös és fehérbort üdítőnek álcáztam 2l-es Pet palackokban.

Kénytelen vagyok kockáztatni :)

A 23 kilóba sikerült beleférni :)

2014. máj. 31. 20:37
 1/9 anonim ***** válasza:

1,5 liter bor VAGY 1,14 liter tömény vihető be vámmentesen

[link]

2014. máj. 31. 20:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

"A vörös és fehérbort üdítőnek álcáztam 2l-es Pet palackokban"

Azaz, már a belépéskor hazudsz egy kanadai hatóság emberének. Ezek után szerinted elhisznek neked bármit is? Cigányok hada óta rászálltak a magyar útlevéllel utazókra, tüzetes átvizsgálják a magyarokat.

2014. máj. 31. 20:55
 3/9 anonim ***** válasza:
71%

Hiába álcázod üdítőnek ha látják, hogy fel van bontva, akkor megnézhetik és meg is nézik. A közhiedelemmel ellentétben az amerikai-kanadai határ a világ leghosszabb fegyveresen ellenőrzött határa. Ha repülőgépen próbálod bevinni az még rosszabb. Észre fogják venni. Ha a csomagodban van két 2 literes pet palack, hidd el fel fog tűnni nekik, hogy miért hozol be az országba filléres üdítőitalt és töltöd ki ezzel a megadott súlykeretet. Ha a palack tele van, de látják a kupakon hogy már meg van bontva, akkor a következő történik. Csempészet vádjával, és mivel nem vagy az ország állampolgára, idegenrendészeti őrizetbe fognak venni. Megnézik mit és milyen mennyiségben akartál becsempészni és ennek megfelelően fognak majd az ő törvényeik alapján bíróság elé állítani, ahol nagy valószínűséggel elítélnek és börtönbe visznek pár hónapra, lehet hogy egy évre is. Utána pedig kiutasítanak az országból, lehet örökre. És a neved felkerül az Interpol csempészeket nyilvántartó listájára. Egész biztos, hogy észre fogják venni. Ha tudod magadról, hogy van valami takargatni valód, akkor azt ők észre fogják venni. Észak-Amerikában, főleg a drogok miatt a határrendészek, főleg a reptereken hihetetlenül dörzsöltek. Szerintem ne kockáztass. Nézz utána, hogy vámmentesen mennyi alkoholt vihetsz be az országba. Ha túllépi, akkor annyi baj legyen, fizess pár dollár vámot. Jobb a börtönnél.

A Külügyminisztérium írása szerint Kanadában a következő vámszabályok vannak életben:

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy Kanadában igen szigorúak az élelmiszer, alkohol és dohányáru beviteli szabályok. Nem ajánljuk még gyárilag csomagolt húsáru - pl. szalámi - bevitelét sem, mert azokat a repülőtereken rendszerint elkobozzák. Szintén tilos növény vagy növényi eredetű termék bevitele.

A Kanadai határőrség oldala. Javaslom tanulmányozásra.

[link]

Én azt javaslom neked, hogy ne kockáztass, mert ziher hogy lebuksz.

2014. máj. 31. 20:59
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat
2014. máj. 31. 21:59
 5/9 A kérdező kommentje:
Egyébként ezt tapasztalatból mondjátok? Valaki járt mostanában ott?
2014. máj. 31. 22:09
 6/9 A kérdező kommentje:
Egyébként tudja itt valaki hogy mennyi az a pár dollár vám? Ha nem túl sok akkor vinném úgy hogy bevallom :) De több tíz dollárt nem akarok fizetni, akkor inkább kevesebbet viszek.
2014. máj. 31. 22:54
 7/9 anonim ***** válasza:
Azert nem kell ilyen veszelyesen beallitani az ellenorzest.Hivatalosan csak olyan alkoholt lehet behozni ami le van zarva gyarilag es cimkezve van.A repulon ki kell tolteni eggy urlapot es ott fel kell tuntetni minden mennyisegu alkoholt ha megengedetnel tobbet hozol akkor ha a vamot kifizeted akarmennyit behozhatsz.Szuroproba szerint allitanak ki ha gyanusnak nezel ki akkor lehet hogy megneznek.A hatarortol fugg hogy megbuntetnek vagy csak elveszik.Az biztos hogy elveszik de maximum penzbirsagot adnak.Semmi fele borton meg visszakuldes.Ezt tapasztalatbol mondom 26 evi kanadai ittletem allat nem halloattam olyanrol akit megbuntettek volna.Olyan tortent hogy evettek csak kell jatszani a hulyet hogy nem tudtad mert nem beszelsz angolul.Ha midenkepp akarsz hozni akkor olyan uvegbe hozd amilyen ital van benne es csak ird be a papirra a megengedett maximumot es ugy nem valoszinu hogy foglalkoznak veled.En kb 20 szor leptem at a hatart de meg soha nem nyittatak ki a borondomet.
2014. máj. 31. 23:06
 8/9 anonim ***** válasza:
Ja meg a vamrol ez valtozik tartomanytol fuggoen.Kb szamok 1.5L bor $10 erteko bor ontarioba $6 kell fizetni vamot British Columbiaba $12 vam. Palinka 0.75L Ontario $12 vam.
2014. máj. 31. 23:23
 9/9 anonim ***** válasza:
Borton nem lesz de ha egy bloki kozel kerul a borondodhoz az ki fogja szagolni a bort, kinyittatjak a borondodet, minimum elviszik a cuccaidat de ha eleg mezet hozol akkor mar mehetsz is haza, annak [link] nezzel utana Te hogy mennyi szamit abbol kereskedelmi mennyisegnek...
2014. jún. 1. 05:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!