Kanadába a határon be engedik vinni a házibort, házipálinkát és házi mézet? Ha igen mennyit?
3-án utazom, és elég sok italt viszek, remélem nem veszik el. A vörös és fehérbort üdítőnek álcáztam 2l-es Pet palackokban.
Kénytelen vagyok kockáztatni :)
A 23 kilóba sikerült beleférni :)
"A vörös és fehérbort üdítőnek álcáztam 2l-es Pet palackokban"
Azaz, már a belépéskor hazudsz egy kanadai hatóság emberének. Ezek után szerinted elhisznek neked bármit is? Cigányok hada óta rászálltak a magyar útlevéllel utazókra, tüzetes átvizsgálják a magyarokat.
Hiába álcázod üdítőnek ha látják, hogy fel van bontva, akkor megnézhetik és meg is nézik. A közhiedelemmel ellentétben az amerikai-kanadai határ a világ leghosszabb fegyveresen ellenőrzött határa. Ha repülőgépen próbálod bevinni az még rosszabb. Észre fogják venni. Ha a csomagodban van két 2 literes pet palack, hidd el fel fog tűnni nekik, hogy miért hozol be az országba filléres üdítőitalt és töltöd ki ezzel a megadott súlykeretet. Ha a palack tele van, de látják a kupakon hogy már meg van bontva, akkor a következő történik. Csempészet vádjával, és mivel nem vagy az ország állampolgára, idegenrendészeti őrizetbe fognak venni. Megnézik mit és milyen mennyiségben akartál becsempészni és ennek megfelelően fognak majd az ő törvényeik alapján bíróság elé állítani, ahol nagy valószínűséggel elítélnek és börtönbe visznek pár hónapra, lehet hogy egy évre is. Utána pedig kiutasítanak az országból, lehet örökre. És a neved felkerül az Interpol csempészeket nyilvántartó listájára. Egész biztos, hogy észre fogják venni. Ha tudod magadról, hogy van valami takargatni valód, akkor azt ők észre fogják venni. Észak-Amerikában, főleg a drogok miatt a határrendészek, főleg a reptereken hihetetlenül dörzsöltek. Szerintem ne kockáztass. Nézz utána, hogy vámmentesen mennyi alkoholt vihetsz be az országba. Ha túllépi, akkor annyi baj legyen, fizess pár dollár vámot. Jobb a börtönnél.
A Külügyminisztérium írása szerint Kanadában a következő vámszabályok vannak életben:
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy Kanadában igen szigorúak az élelmiszer, alkohol és dohányáru beviteli szabályok. Nem ajánljuk még gyárilag csomagolt húsáru - pl. szalámi - bevitelét sem, mert azokat a repülőtereken rendszerint elkobozzák. Szintén tilos növény vagy növényi eredetű termék bevitele.
A Kanadai határőrség oldala. Javaslom tanulmányozásra.
Én azt javaslom neked, hogy ne kockáztass, mert ziher hogy lebuksz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!