Akik voltak Angliában, és USA-ban is, mennyire más a 2 országban beszélt angol nyelv?
Vannak szleng szavak / mondatok amit egy amerikai nem ért meg ha angol szleng szavakat/mondatokat hall, vagy fordítva az angol nem érti az amerikai szlenget.
Bár én nem jártam még Amerikában, de Angliában élek jó ideje már. Egyszer Amerikából jött ki a munkahelyemre egy szakember, és sokszor volt rá példa, hogy az amerikainak tolmácsolni kellett az angol mondatokat mert nem értette.
ehhez nem kell járni mindkét országban...
egyébként attól függ, mert igen, másképp beszélnek, főleg ejtenek szavakat más helyeken. angol és amerikai közt van néhány esetben jelentés különbség is, szóval nem ugyanazt értik a dolgokon, vagy más szót használnak. de azért nem annyira, hogy ne lehessen megérteni.
az angol nagyon szépen beszél, nyelvtanilag is
az amerikai meg nagyon egyszerűsít, elhagy mindent
Én ugyan Angliában nem voltam még, de brit angolt tanultam középsuliban 5 évig. Most Amerikában élek, és hozzá kellett szoknom az itteni kiejtéshez és beszédformához. Az elején ami, hmm, vicces helyzeteket szült, az a "can't" szócska. Ugye mi suliban úgy tanultuk, hogy úgy kell kiejteni, hogy "kánt" ami itt Amerikában "cunt" és csöppet mást jelent :D Szóval rá kellett állnom arra, hogy nem "kánt", hanem "kent". De csak ilyen apróságok voltak eddig.
23/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!