Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mennyivel másabb az élet az...

Mennyivel másabb az élet az USA-ban?

Figyelt kérdés

Érdekelne, bár nem tervezzük a kiköltözést (egyelőre). Írjátok le, hogy például miben másabb az emberek viselkedése, az ottani szokások, és érdekelne az oktatás is (középiskola) Olyanokat olvastam, hogy például odakint úgymond kötelező azt mondani hogy jól vagy, ha kérdezik hogy mizu, mert nem a lelkizős fajták, és a barátokkal sem lehet megbeszélni ilyesmit. Meg hogy nem javasolt a másik szemébe nézni a tömegközlekedésen. Ilyesmi.

Mik azok a "szabályok" amiket fontos lenne tudni ha kimennék, hogy ne kerüljek bajba vagy ne tűnjek furának/bunkónak?

Olyanok válaszát várom, akik voltak már kint, vagy ott élnek/éltek, illetve ha ismerőseitek jártak már ott. Köszönöm a válaszokat!

2014. ápr. 1. 16:26
 1/9 anonim válasza:
87%
Szia, nekem pár rokonom kiköltözött és ott házasodtak meg stb. Azt tudom, hogy az ottani emberek nagyon vendégszeretőek (azok akikkel találkoztam, ettől függetlenül lehet h más amerikai nem) , pl. külön ezért csináltatnak vendég szobát fürdőszobából, meg tökéletes vacsorát stb. az oktatásról nem tudok sokat :/ szerintem nem lehet besorolni az embereket, hogy ők nem lelkizősek. Különböznek egymástól. illemszabály annyi, hogy legyél udvarias, amennyire lehet, bár a magázódás és a tegeződés nem különül el egymástól nagyon (ha jól tudom, nem tanulok még angolt) Egyszer voltam kint, és beleszerettem Amerikába *.* Én majd ha idősebb leszek szeretnék kiköltözni Kaliforniába (Los Angeles, Hollywood) ;)
2014. ápr. 1. 16:45
 2/9 anonim válasza:
91%
előző vagyok, a barátaiddal meg viselkedj természetesen, mégis csak a barátaid (lesznek) :D
2014. ápr. 1. 16:45
 3/9 anonim ***** válasza:
24%
Oda előszöris zöld kártya kéne, amit munkavállalóival kap az apukád / anyukád, nos... ha ő ledolgozott 4 évet kap állampolgárságot, aztán jöhettek vele ti is, de addig otthon a kis seggeden kell ülni, és egészségügyön kívül, mérnöki meg ilyen embereket keresnek, a többi állás mind nagyon betöltött, és nem tudom miért egy magyar munkaerőt vennének fel arra, amit ott is bőven megterem. Szóval egyenlőre ennyit hogy az USA-ban lakjatok.
2014. ápr. 1. 16:56
 4/9 anonim ***** válasza:
97%
nagyon aranyosak mindig ezek az "amerikás" kérdések, pláne mikor gyerekek teszik fel :) de ennél még cukibb, mikor gyerekek válaszolnak :D
2014. ápr. 1. 17:12
 5/9 anonim ***** válasza:
95%

Vannak kis különbségek, mert akkora ország, pl. a déli államok konzervatívabbak, sok helyen erősen vallásosak, nehezen fogadnak be idegent, ha nem alkalmazkodik a helyi szokásokhoz. De ha valaki tud viselkedni, akkor többnyire barátságosak. Az északi és partmenti részeken nagyobb a nyitottság ilyen értelemben.

De azt tudnod kell, hogy ott a munka kicsit mást jelent, mint itt. Kevesebb az éves szabadság, és ha néha bent kell maradnod dolgozni estig, nincs nagyon kinek panaszkodni. Ráadásul nagy a munkanélküliség. Egy Észak-Karolinai ismerős is nagyon hosszú idő után talált csak munkát. Ha meg nincs munkád, nincs biztosításod, és akkor a kórházban is csak az életmentő beavatkozást végzik el, aztán kiraknak.

Szóval szép hely az, nagy a szabadság, de olyanokat, mint pl. itt a hitelesek megsegítése, meg hasonlók, ott el lehet felejteni. Több a lehetőség, mint itt, de bukni is nagyobbat lehet.

2014. ápr. 1. 17:21
 6/9 anonim ***** válasza:
23%

Egy a lenyeg: megtanulni az amerikai angolt amennyire csak tudod. Ehhez itt van egy kis segitseg:

[link]

[link]

En mar itt elek a nyolcvanas evektol es sikerult elfelejteni milyen Europa es kulonosen Magyarorszag.

Nagyon ritkan amikor arra keveredunk egy rovid idore csak az tunik fel hogy az emberek az ohazaban milyen mosolytalanok es tragarok.

Az Egyesult Allamok a nepek kohoja, mindenfele emberek kevereke akik hoztak magukkal a kulturalis orokseguket es megprobalnak egyutt elni. Nem tudsz eleg furcsa lenni hogy az feltunjon a mindennapokban. Legy onmagad az a legjobb tanacs. Ha az angolul jol megtanulsz sok meglepetes nem erhet.

2014. ápr. 1. 20:28
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat :)) Jöhetnek még!
2014. ápr. 1. 20:46
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Észak-kelet és Kalifornia kb. olyan, mintha Nyugat-Európában járnál, a középnyugat konzervativitásban Magyarországra, és a többi volt kommunista országra hasonlít, a Déli Államok kb. olyanok, mint Törökország liberálisabb nyugati része, de nem iszlámban hanem kereszténységben.
2014. ápr. 1. 21:32
 9/9 fGhw39-84th ***** válasza:
32%

"En mar itt elek a nyolcvanas evektol es sikerult elfelejteni milyen Europa es kulonosen Magyarorszag. "

Gratulálok, azért ez nem mindennapi teljesítmény! :D Csak így tovább!

2014. ápr. 1. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!