Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Érdemes Amerikába kimenni...

Érdemes Amerikába kimenni tanulni? Ha igen akkor melyik államban?

Figyelt kérdés

2014. márc. 28. 18:46
1 2
 11/14 fGhw39-84th ***** válasza:

"Képzési színvonalra sem feltétlenül jobbak az Ivy League egyetemek, csak a felhajtás nagyobb körülöttük."

Ay Ivy league iskolái mind magasan az átlag felett vannak, de az igaz, hogy nem feltétlenül a legjobbak, ugyanakkor a hírük nagyon nagy, ami miatt a munkaerőpiaci helyzet tekintetében még akkor is megéri inkább oda menni, mint egy noname helyre, ahol esetleg jobb a képzés, mint mondjuk a Yale-en. :D

BTW, nagy ívben tojok rá, hogy lepontoztak, de érdekelne a véleményük az amerikai oktatási helyzetről, hogy egészen pontosan miben nem értenek egyet az általam leírottakkal. Szóval, szívesen látok minden ellenvéleményt. :D

2014. márc. 30. 19:03
 12/14 anonim ***** válasza:

Előző: nem a képzési színvonal van az átlag felett, hanem a hallgatók. Ilyen helyre eleve azok mennek, aki jobban tudnak teljesíteni, ill. komolyabban veszik az egyetemet. Ettől a képzés maga még nem jobb.

Munkaerőpiaci szempontból annak érdemes Ivy League-egyetemre menni, aki elhelyezkedni is az USÁban akar. Azon kívül ugyan leszarja mindenki, hogy te a "Dartmouth College"-ben diplomáztál, lila gőze nincs senkinek róla, hogy mi az.

2014. ápr. 4. 08:19
 13/14 fGhw39-84th ***** válasza:

"nem a képzési színvonal van az átlag felett, hanem a hallgatók. Ilyen helyre eleve azok mennek, aki jobban tudnak teljesíteni, ill. komolyabban veszik az egyetemet. Ettől a képzés maga még nem jobb. "

Ez a mondat magában hordozza az ellentmondást: azok a diákok, akik eleve nagyon jók, és nagyon komolyan veszik, nyilván azt is komolyan veszik, hogy hova mennek egyetemre, és akkor nyilván oda mennek, ahol eleve jobb a képzés. De, nem arról van szó hogy máshol nem lehet jó képzés, vagy akár jobb, mint mondjuk a Brown, vagy a Darthmouth-on, én ezt nem mondtam, de modjuk ezt a kettőt kivéve (amik szintén színvonalasabbak, mintaz ELTE vagy a BME, vagy akármelyik Magyar egyetem) az összeset ismerik az egész világon, és nem véletlen, mert az top első 2o egyetemben az Ivy league 6 iskolája benne van.

"Munkaerőpiaci szempontból annak érdemes Ivy League-egyetemre menni, aki elhelyezkedni is az USÁban akar. "

Ez részben igaz, de aki pl. Európa élvonalába akar elhelyezkedni (pl. közgazdaságban), azok nyerhetnek abból, ha oda járnak. De, mint előbb említettem, a Yale, Princeton, Columbia, Harward, Cornell neveket a világ minden táján ismerik és elismerik.

2014. ápr. 4. 21:01
 14/14 anonim ***** válasza:

"azt is komolyan veszik, hogy hova mennek egyetemre, és akkor nyilván oda mennek, ahol eleve jobb a képzés"

Nem, oda mennek, aminek a diplomáját jobban tudják hasznosítani a munkaerőpiacon. Mivel a munkaerőpiacon a szakmai tudás általában keveset számít, ezért ez nem jelenti azt, ott jobb a képzés.

"amik szintén színvonalasabbak, mintaz ELTE vagy a BME, vagy akármelyik Magyar egyetem"

Nem tudom, hogy ezt miből gondolod. Esetleg kifejtenéd? Egyáltalán hogy lehet összehasonlítani a Harvardot, ami a jogi karáról híres, a BME-vel?

2014. ápr. 5. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!