Tényleg nem sétáltatnak Amerikába kutyát?
Tényleg csak kutyafuttatókban sétáltatnak Amerikában kutyát?
Nekem két Labradorom van, jól neveltek, barátságosak és nem szeretném ezért majd mindennap kocsiba tenni őket.
Honnan szedted ezt a baromsagot?
Ugyanugy setaltatnak, sot. En itt sokkal tobb kutyasetaltatot lattam, mint Magyarorszagon.
Mo-n altalaban kertes hazakban tartjak szabadon a kutyat. Egesz nap rohangal az eb, az most egy dolog, hogy kell neki a kinti seta, de kevesebb ember setaltat szerintem. Aki panelban lakik az persze leviszi.
Ahol en lakok (nem panel, de nincs sajat kert) legalabb 5 kutyas csalad van. Reggel/este mindig latom oket az utcan.
Az egyik ismerosom (kertes hazban lakik de kicsi a kert, ahol a kutya elvan) o pl. beteszi a kocsiba az ebet es levezet a kozeli kutya futtatohoz, ahol hasonszoru gazdikkal pletyiznek, amig a kutyak futnak az elkeritett kb. 2 focipalya meretu teruleten es haverkodnak a tobbi kutyussal. Amugy a komolyabb helyeken meretre vannak osztva ezek a futtatok, vagyis tacsikat nem visznek a Roti reszbe.
A kornyekunkon lakik egy idos hazaspar. Ket kistermetu kutyaval. Az egyik bloki olyan oreg, hogy jarni alig bir, azt a neni egy babkocsiban tolja, a masik kutyat pedig a bacsi vonszolja... nem tudom eldonteni, hogy ki oregebb, a 4labuak vagy a 2labuak
Allam/varos valogatja a kutyatartasra vonatkozo szabalyokat. Vannak alberletek, ahova nem engednek allatokat. Vannak ahol extrat szamolnak fel ertuk es van olyan is ahol nem foglalkoznak vele, de ha kifogsz egy rigolyasabb szomszedot es neadjist a kutyaid ugatnak, akkor a szomszed pl. siman felnyom a helyi szerveknek es jon a felszolito level, hogy vagy kuss vagy elveszik a kutyat....
Gondolom a repulon utaztatas "szepsegeirol" nem kell meselnunk...
Én ezt nem értem... Ki vesz be ilyen ökörségeket??
Szerinted az amerikaiak akiknek a 80%-a bevándorló nem sétáltat kutyát?
Hát én nem így tapasztalom. Én minden nap látok a parkban is rengeteg kutyás gazdit, reggelente is látom amikor viszik a kutyát.
Igaz nem egyedi eset az sem amikor a gazdi kocsival megy lassan, és a kutya a kocsi mellett kocog. Vagy az sem egyedi amikor a csaj úgy viszi sétáltatni az ölebét, hogy táskában van,kikent körmökkel...
Egyébként a kutyatartásról osztom az előttem író véleményét. Elég szigorúak a szabályok a kutyatartással kapcsolatban. (és kint működik is)
Köszönöm a válaszokat, és az élmény megosztást..
Az utolsó választ különösen, az hasznos volt! :)
Nem feltétlen baromság, és olyan házban fogok lakni ahol lehet kutyát tartani(tekintve hogy nincsenek kerítések muszály házban tartani a kutyusaimat). És nem magyarországrül beszéltem, valamint egy életre nagyobb kegyetlenség itt hagyni a kutyáimat, mint magammal vinni, azthiszem. Engem a szabályok érdekeltek volna, nem a kioktatás. Jól nevelt, "iskolázott" és engedelmes kutyáim vannak:)
Te dolgod, de azt tudd, hogy két nagy kutyát nem lesz olcsó kivinned sajnos :(
És azért az is kérdéses, hogy mi a kegyetlenség. Ha itthon van kire hagyni akkor lehet, hogy nagyobb kegyetlenség egy ekkora repülőútnak kitenni szegényeket. Persze ha itthon nincs kire hagyni és csak a kóbor, elhagyott kutyák szomorú sorsa juthatna itthon nekik akkor annál a repülés is jobb talán nekik.
* Magyarországról
* muszáj
* azt hiszem
Köszönöm a válaszokat!
A kutyákat nem lenne kire hagyni, panzióban lennének egy évig, ha nem jönnének felünk.
Biztos nem lesz egy álom utazás nekik, de olyan légi társaságot választottunk ahol a két átszállás között kutyafuttatóban vannak, és a kinti házban is kert várja őket. Úgyhogy az lett a döntés, hogy ők is jönnek velünk, elvégre is családtagok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!