Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Az Egyesült Államokban tényleg...

Az Egyesült Államokban tényleg lelőnek simán az utcán?

Figyelt kérdés

Ma mondtam papámnak hogy az Egyesült Államokban akarok élni.

És akkor a papám azt mondta hogy ott mindig lövöldöznek és ha lelőnek az utcán vagy bárhol abból nem is csinálnak nagy gondot.Feltakarítják a vért aztán újra megnyitják az utat.

Ott tényleg sokat gyilkolnak?És még mondta papám hogy az Egyesült Államok is bajban van.Úgy mint Európa!Ez igaz lenne?

17/L

2013. nov. 17. 21:27
 1/5 anonim ***** válasza:
93%

Ha a rendőr felszólít valamire és nem teszel eleget neki, pl hogy vedd ki a kezed a zsebedből hogy lássa nincs-e fegyvered akkor nem sokat szórakoznak. Ha azt teszed amit mondanak nincs gond.

[link]

2013. nov. 17. 21:41
 2/5 anonim ***** válasza:
93%

Nem is olyan régen egy depressziós nő 1 éves gyermekével aki a kocsi hátsó ülésén aludt, nem állt meg a rendőrök többszöri felszólítása ellenére sem. Csak tovább hajtott mint egy elmebeteg a Fehérház felé.. Mivel már több rendőrautó üldözte, és amikor a kerekét is kilőtték, még így sem akart megállni, így egy mesterlövész agyonlőtte..

Tény, hogy Amerikában a rendőrök ha úgy érzik hogy nincs más megoldás akkor bizony lőnek.

Ami meg a másik mondatodat: hogy bajban van Amerika..Nagyapád nem mondott hülyeséget. Detroit már csődöt mondott, és egyre több amerikai város van bajban..

Már régen nem az álomország, vagy éden ahogy gondolják sokan..

2013. nov. 17. 22:00
 3/5 anonim ***** válasza:
32%

Az USA már több, mint 10 éve nem az az álomvilág, ahogy sokan képzelik. Ha van egy jó ötleted és vállalkozást tudsz rá csinálni, akkor jó, de amúgy jóval kevesebb a szabadnap, munkanélküliség van, eü. ellátás csak biztosítással működik (még szigorúbban, mint itt), stb.

Hogy lelőnek az utcán, az túlzás, olyan inkább csak a krimikben van. Persze el kell kerülni a lepukkant zűrös városrészeket. Ismerősöm él kint, és mikor ugyanezt kérdeztem, nem értette, miről beszélek, és majdnem kiröhögött.

Amúgy nem tudom, hogy akarsz ott élni. Esélyed nincs sok kikerülni. :)

2013. nov. 18. 12:49
 4/5 anonim válasza:

Tenyleg nem egy alom hely; en is itt elek. Viszont szabadabb orszag nekem sokkal; mint Magyarorszag. De itt is akad boven gond es itt nem tulzok. En ugy jutottam ki; hogy egy kozeli rokonom itt el es ezaltal mazlista voltam. Kicsit hianyzik Magyarorszag es az ott megszokott dolgok. Barataim es a csaladom; itt is van boven ember aki szeret; de ezek az elobb emlitett emberekhez a szivem kozelebb huz. De veluk rendszeresen tartom a neten a kapcsolatot.

Texasban lakok; Dallas kulvarosaban. Csodalatos hely. Tudok mondani neked sok osszehasonlitast; mindennel szembe. Konkretan erdekel valaki?

Elegge sok az elhizott az ismeretsegembe. De Magyarorszagon is sokkal talalkoztam. Persze itt tobb van; nem hiaba. Sokan etkeznek egeszsegtelenul es sok kulfoldi konyha etterme megtalalhato; szoval barmit ehetsz amit kivansz. Persze nem egy csettintesre. Bar a jo finom toltott kaposzta azert hianyzik; de jol esik kinait es olaszt enni no meg sok egeszseges dolgot. Ugy vettem eszre az amerikaik tobbsege nyitottabb; mint mi es kevesbe itelkeznek. Nem neznek meg az utcan. Voltam luxus szallodaba es egy leepult ember ment el az emberek kozott; kulonosebben senki se figyelte meg vagy senki se sugott ossze. Bar a fiatalsag elzullottebb. Nagyon nagy divat a drog; persze nem mindenkinek de sokan kimerik probalni es tobbseguket rossz kovetkezmeny eri. A fiatalok valamilyen szinten kegyetlenebbek; marmint sok bantalmazasrol hallottam; aki nem nepszeru vagy nem felel meg a kovetelmenyeinek. De az is meg tudja talalni a helyet; mert a gimnazium magas kolcsegeket biztosit kulon fele szakkorokre. Legyen az matek; pompomkodas.. szinte mindenre van megoldas. Az iskolak jol felszereltek es keves az allami.

A korhazak is modernebbek es tobb gyogymod van. Legyen szo barmirol. Egy kozeli magyar rokonom meghalt egy komoly rakfajtaba; amit itt siman meg tudnak gyogyitani ha hamar felfedik es nagyon sok terapiara kuldik az embert. Marmint az amerikai ismerosommel ez volt es most már gyogyul; jo uton jar a tunetmentesseg fele. Persze Magyarorszagon is meglehet gyogyitani; de meghokkento dolgokat is hallottam!

Itt az emberek tobbsegenek van hite es remenye. Sokan hisznek Istenbe es ezt batran felvallaljak. Imadkoznak; meditalnak; mindenfele dolgot csinalnak ami nekik tetszik. Szeretik a hazajukat es mellbedobassal kuzdenek barmiert ami roluk szol! Obamat szinte mindenki szereti es megbecsuli; bar talalkoztam olyannal aki nem a legjobbakat mondta rola. A Republikanus partfogoinak nem tetszik Obama; mert o Demokrata. Remelem idegent nem mondtam es nem hangzott kinaian.

En nagyon szeretek itt elni; meg ha akadnak nehez es fajdalmas pillanatok! A rendorok kedvesek; de elegge kemenyek. A nyomozok meg altalaban gyorsak (FBI; CIA stb..) szoval komoly dolgokat kepesek par nap alatt modern felszereltseggel es dolgokkal kinyomozni. Tenyleg sok a lovoldozes es akadnak varosok amik mar csodbe mentek; itt is van valsag ezt ne feledd. Viszont en itt lettem igazan boldog es itt talaltam meg onmagam igazan! Magyarorszag se rossz hely; soha ne feledd honnan indultal! Ha bator vagy es mersz merni; probald meg az itteni eletet! De ne feledd itt sem tokeletes semmi es nincs kolbaszbol a kerites! Lehet nekem jo; de nem biztos hogy neked is jo lesz! Lehet neked nem is fog tetszeni; ne legy elfogult es meg kell probalni! A papad valamilyen szinten igazsag tartalmat mondott; de nem teljesen. Es ugyan! Ott nalatok nincsenek gyilkossagok? Nagyon sok rosszat hallottam a mamamtol (anyukamtol). Neha retteg is. De kivanom neked a legjobbakat; higyj az almaidba; hallgass onmagadra es mindennek nez utana! A nyelvet jol tanuld es beszeld (lehetoleg az amerikai angolt) es merj kockaztatni! De ne ess tulzasba es ne bizd tul magad! Rengeteg eselyed van meg; ha az USA nem valik be. Ott van Kanada; amelyik orszagnak a kozbiztonsaga nagyon jo es ott is az eletszinvonal magas. Foleg Torontot ajanlom. A kozeledben van Nagy-Britannia; ott is lehet eselyed mindenre! Ha Nemetorszag is tetszik; akkor hajra! Mindenhez! Amugy itt is vannak lerobbant reszek; gettok es boven ijeszto alakok. Tapasztalni kell! Meg boven irnek de eloszor ennyi eleg..

2013. nov. 23. 21:18
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha rosszkor vagy rossz helyen, simán kaphatsz egy golyót.
2013. nov. 24. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!