Meddig, és hogyan használhatom a vízumomat?
Figyelt kérdés
Megkaptam az USA-ba a B1-es, tehát látogató vízumomat. November végén megyünk ki 4 hónapra a családdal akinek dolgozom. Bár csak 6 hónapra kérték a vízumot, mégis 10 évre, tehát 2023-ig kaptam meg, de bele van írva, hogy xy-család alkalmazottja vagyok. Most ez azt jelenti, hogy csak akkor használhatom a vízumot, amikor velük megyek? Vagy használhatom akkor is ha már nem dolgozom nekik?2013. nov. 4. 13:52
1/3 anonim válasza:
Addig hasznalhatod, amig nekik dolgozol. Vagyis ha egyedul utazol, akkor nem art kerni toluk egy igazolast, hogy meg mindig nekik dolgozol.
Az, hogy 2023ig ervenyes azt jelenti, hogy 2023-ig annyiszor utazol az USAba amennyiszer akarsz, de a belepesrol a bevandorlasi tiszt fog dontenti.
A vizum az utleveledben meg nem JOGOSIT FEL hogy az orszagba belepj, az csak egy lehetoseg, hogy utazz. A belepesrol a mindenhato tiszt dont, akit a repteren kifogsz.
Amig a csaladnak dolgozol es ezt ok irasban igazoljak, addig johetsz mehetsz valoszinu minden kisebb/nagyobb gond nelkul.
2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ! Tehát ez azt jelenti, ha a munkaviszonyom felbomlik, utána a vízumom nem érvényes?
2013. nov. 4. 21:25
3/3 anonim válasza:
igen is meg nem is, ha talalsz uj csaladot akik alkalmaznak, akkor csak toluk kell egy igazolas es szerintem sima ugy, de ha mar itt vagy akkor biztos megismerkedsz mas au-pair-ekkel hasonlo szituban es ok tudnak naprakesz infoval szolgalni, de lehet h talalsz egy ugyvedet, aki szinten ad majd felvilagositast. Nagyobb az esely, hogy "hozza ertotol" kapsz infot ha mar itt vagy, mint a gyikon random emberektol, akik megcsak latogatoban sem voltak az USAban ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!