Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mi szükséges a kijutáshoz?

Devil_inangel kérdése:

Mi szükséges a kijutáshoz?

Figyelt kérdés

16 éves leszek és december végén megyek egyedül Amerikába.

Van némi bökkenő a történetben

1.Barátomhoz megyek,aki még nincs 18 éves

2.Nála laknék,tehát szállást nem foglalnék

Ezen információk tudatában, mire van szükségem a kijutáshoz? (dokumentumok,stb..)

Köszi a válaszokat

2013. okt. 29. 15:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Alakul a dolog?

Tudod hova alakul?

Hogy egy gettó közepén találd magad pár bűnözővel körülvéve és soha senki ne halljon felőled.

Nem akarlak rémisztgetni. Gondolom lány vagy. 15 éves lányok amerikában is vannak. Miért pont egy magyar lányt várna "ismerőse lakásába" egy max 17évesnek beállított fiú?

Mit tanul ott max 17 évesen? Középiskolába jár? Középiskolába nem szoktak csak úgy amerikába menni a diákok mert nem olyan minőségű az oktatás. Egyetemre érthetőbb lenne, de nem 17 évesen .

Nagyon gyanús a történet, és egy naív 15 éves sajnos elhisz sokmindent. Remélem nem engednek el a szüleid. Vagy ha elengednek a bevándorlási tiszt eszénél lesz és visszaküld. A Te érdekedben.

2013. okt. 29. 21:28
 12/18 A kérdező kommentje:

Annyira bírom hogy mindenki olyan okos ezen a világon! Először is szerintem nem ezt kérdeztem,másodszor igen,nyilván mindenhol mindenki a 15 éves lányokra vadászik,és harmadrészt pedig,miért is ne lehetne kint tanulni 17 évesen,már ne is haragudjál??!!

Valószínű az egész családja összeesküdött a fiatal lányok elrablása bizniszben, és ilyen bandájuk van. Háttéri információk nélkül, tök jó lenne nem ítélkezni.

Szállás : Hogy ne a családdal akivel lakik,azokkal kelje ott udvariaskodni,stb..??

Remélem érthető volt,és most a dokumentumok érdekelnének. Kösz...

2013. okt. 30. 02:54
 13/18 anonim ***** válasza:

"Elintézte hogy egy ismerősénél lakjunk amíg kint vagyok,akkor tőle is kell,vagy nem elég ha a 'gyámjától' kapok meghívó levelet?"

Igazából ez a meghívó dolog azért kell, hogy a hatóság valamennyire biztos legyen benne, hogy nem az utcán fogsz csövezni és nem csak egy hajléktalan koldussal lesz több. Szóval nem akarnak lecsúszott, itt ragadt turistákat, akik mondjuk pályaudvarokon töltik az éjszakákat.

Szóval ha valaki meghív, az önmagában azért kevés, mert attól még nem lesz szállásod. Engem is meghívhatna egy Los Angelesi ismerős, hogy találkozzunk Las Vegasban. Ez kevés. Az a jó, ha az elszállásoló hív meg, és a levélben konkrétan említi, hogy nála lakhatsz. (Tehát fedezi a kint tartozkodás költségeit.)

A 18 éven alattiak beutazását nem tudom, itt is csak a felnőtt kíséretről írnak, ha jól látom.

[link]

Viszont van ott pár nagykövetségi elérhetőség, az lenne a legjobb, ha náluk érdeklődnél.

2013. okt. 30. 10:01
 14/18 A kérdező kommentje:
NA végre,köszönöm a HASZNOS információt!
2013. okt. 30. 14:43
 15/18 anonim ***** válasza:
50%
Találkoztál már egyáltalán azzal,akihez mész??
2013. okt. 30. 16:46
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem sértődgetni kell, hanem gondolkodni. Pár hónapja én voltam az egyik, aki megpróbált két bajbajutott magyarnak segíteni a hazajutásban, mert pénz nélkül maradtak, egy 18 éves lányt hagytak munka, szállás, pénz, nyelvtudás nélkül az utcán. Úgyhogy nem árt minden ötletet, tanácsot meghallgatni, különösen a figyelmeztetéseket és a rossz tapasztalatokat, nem csak a rózsaszín ködön keresztül kell nézni mindent.

Egyébként előre megmondom, hogy így nem fognak kiengedni. Szülei mit szólnak hozzá amúgy? Mind a ketten beleegyeztek, aláírnak mindent?

Amúgy ha ilyen nagylány vagy, hogy egyedül utazz, akkor legyél nagylány is az ügyintézéshez. Nem itt kell kérdezősködni, hanem fogod a telefont, felhívod a nagykövetséget és megkérdezed, hogy milyen papírokat kérnek. Ha ezt sem tudod elintézni, nem tudod, hogy hová fordulj, a felmerülő problémákat nem tudod hogyan oldd meg, akkor egyedül nem szabad elindulnod.

2013. okt. 31. 14:17
 17/18 anonim ***** válasza:
Mármint a te szüleid mit szólnak hozzá.
2013. okt. 31. 14:17
 18/18 A kérdező kommentje:

Megvan minden, igen, szüleim aláírtak minden papírt, már csak a meghívó hiányzik a sráctól. Tessék, voltam elég nagylány, és elintéztem ;)

Mit szóltak hozzá. Eleinte nem örültek, mindent tudni akartak,de beszéltek mindenkivel, szüleivel, azokkal akikkel kint él,vele is többször, és tudják hogy minden rendben lesz. Nem sértődés, csak mint mondtam, háttér információk nélkül nem kérek ítélkezést. Nem minden az aminek látszik . Kösz az infókat, további szép napot. (Egyébként nem 4 évre megyek, csak 1 hónapra)

2013. nov. 9. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!