Hogyan lehet állampolgárságot szerezni az USA-ba?
www.usembassy.hu
Itt megnézed, hogyan és mi módon szerezhetsz és kaphatsz bevándorlási vizumot. 4 kategória van, ha szerencséd van beleférsz az egyikbe.
Megkapod a vizumot, ami 6 hónapig lesz érvéynes. Ez alatt a 6 hónap alatt kimész az USA-ba. Ott jelentkezel a bevándorlási hivatalnál még a repülőtéren és másnap elmész és kérsz social security számot. Ezt 2-3 hónapon belül megkapod az ideiglenes zöldkártyával együtt. Ha lejár a zöldkártyád, kéred, hogy újabb egy évre hosszabbitsák meg. Amikor ez is lejár, kérelmezed a véglegest. Ehhez mindenféle papirok kellenek. Lakásbérleti szerződés, adóbevallások, munkahelyi igazolás, bankszámlakivonat, stb. De ezek lesznek, mert már ekkor 3 éve ott élsz. Megkapod a végleges zöldkártyát és újabb két év után jelentkezel állampolgásrásgi vizsgára. Ezt megint újabb 1-2 év alatt elbirálják. Levizsgázol és állampolgár lehetsz. Ez az útja, máshogy nem megy. Hacsaknem bizonyitod hogy apukád vagy anyukád amerikai volt. Akkor automatikusan megkapod.
Nekem a ferjem kettos allampolgar, M.o.-n eltunk,osszehazasodtunk otthon,aztan 2 het alatt megkaptam a bevandorlasi vizumot, a kiutazastol szamitott 3 ev mulva kerelmezhetem az allampolgarsagot, amihez ahogy az elottem szolo irta le kell vizsgazni. A permanent resident es social sec.kartyat is megkaptam 1-2 honap alatt kiutazas utan.Jogositvanyt ujra kell csinalni, de az is megvan 1 nap alatt.(bar ez nem ide tartozik elnezest,de fontos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!