New Yorkba küldenék levelet, hogy címezzem meg?
USA 5217 14 ave Brooklyn boro park NY 11317
11318
Erre a címre küldeném, meglepetés lenne az illetőnek. ( a számokat némileg átírtam).
Köszönöm!
14 Ave Brooklyn boro park
New York, NY 1131711318 USA
név
5217 14 ave Brooklyn
boro park
Ny
11317
Én így csinálnám
Amit az első ír, az célba sem érne, mert nincs rajta házszám. Az első félreérti a 14-es számot. Az nem házszám, hanem az út neve (14. utca)
A második a jó, annyi kiegészítéssel, hogy a végére oda kellene írni, hogy United States.
Illetve a tördelés is lehetne más, ahogy a saját new york-i levelezésemet elnézem.
Ember neve
5217 14th Avenue
Boro park, Brooklyn
NY, 11317
United States
Kissé hanyagul adta meg a címzett.
A logikai sorrendet egy másik new yorki címből vettem, ahová én írtam régebben.
Ha nem tudod, nem baj, de akkor minek irsz??
Elso kettot ne is nezd. 3as egesz jo, de:
Boro Park az Borough Park (Boro Parknak a helyiek hivjak, egy slang) de cimnel nem hasznaljak, ahogy egy pesti cimre sem irod, hogy "nyocker", ugye?
Hazszam, utcanev egy sorba van, utana varost, allamot es iranyitoszamot a masik sorba irjuk az amerikai cimeknel.
Varos utan vesszu, allam 2betus roviditese mindketto nagybetu, utana nincs vesszo csak az 5 jegyu iranyitoszam
Vagyis
Nev
5217 14th Avenue
Brooklyn, NY 11317
USA
Ha orszagon belul postazol, az USA-t elhagyod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!