Szeretnék Amerikában lakni, hogyan? Valamit milyen amerikai alapítványok vannak?
Tudom, hogy millió számban lehet találni kérdéseket ebben a témában, és nagyon sokat is olvastam már róla: a vízmuokról, a zöldkártyáról (a lottóról is), a feltételekről, mindenről.
Még csak középiskolás vagyok, és szeretnék IT-s egyetemre menni, és aztán Amerikába. (tudom, hogy az informatikusokkal Dunát lehetne rekeszteni, de ez az ami a legjobban érdekel :/ ) Szerintem a legegyszerűbb módja - számomra - hogy munkát keresek, és később benyújtom a zöldkártya igénylést. (Tudom hogy hosszú idő, stb) A munkának nem muszáj informatikus témában lenni, pincérnek is kimennék akár (Amerika nagyon vonz, és tudom hogy ott sincs kolbászból a kerítés, mint sehol máshol, de megélhetés szempontjából több reményt fűzök hozzá, mint egyéb helyekhez.)
Szóval az egyik kérdésem a munkára vonatkozna. Vannak olyan alapítványok, amik segítenek kint munkát találni, vagy esetleg munkaközvetítők? És ha vannak, mi a nevük? Esetleg van valakinek személyes tapasztalata?
A másik kérdésem, amire nem találtam választ:
Ha már van munkám, és igányelni szeretném a zk-t, akkor miért fogják megadni (Tételezzük fel a legjobbakat)? Miért jó az nekik?
Ennyit szerettem volna, köszönöm előre a válaszokat.
Elfelejtettem néhány dolgot beleírni:
- először is, az angol tudásommal nincs gond,
- valamint ismerősöm, és rokonom sincs az Államokban.
rengeteg hasonló kérdés volt már, olvass vissza néhányat.
Azonban ha rövid és tömör akarok lenni, akkor annyit mondok, hogy jelenleg reális esély a kijutásra 3 opció van:
- házastárs
- rokon
- zöldkártyalottó
Munkavállaláson keresztül egy átlag ember nem jut ki.
Lehet, hogy nagyon sok kerdest olvastal vissza, de a lenyegeseket nem, mert "pincernek is kimennek akar" irasodbol kiderul, hogy a munka altali papirokrol nem sokat tudsz. Nem baj...
Itt van hasznos komment:
http://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__eszak-amerika__4309346..
Illetve itt a hivatalos oldal:
Ha megy az angol, akkor erteni fogod mit irnak.
Ha mindent elolvastal es meg ezek utan is van kerdesed, akkor gyere ide vissza...
Szóval jól értem-e, az a kérdésed lényege, hogy vannak-e olyan alapítványok akik megszervezik a csóró kelet európiai munkaerő beáramlását az egyesült államokba, hogy ott munkát vállalva lenyomja a jövedelmeket, és tovább súlyosbítsa a munkanélküliséget? Mert ilyen pont nincs.
"Ha már van munkám, és igányelni szeretném a zk-t, akkor miért fogják megadni (Tételezzük fel a legjobbakat)? Miért jó az nekik? "
Nem fogják megadni. Én eddig csak olyanokról tudok, akik munkavállalás révén jutottak zöldkártyához az elmúlt pár évben, hogy kiemelkedő egyetemi eredményeik voltak, majd itt szerezték a doktori fokozatukat, és több év kutatói munka után folyamodtak sikeresen zk-ért. És még nekik is kb 5-7 ezer dolcsi volt az ügyintézés. De, ha tényleg k. jó programozó leszel, akkor van esély. Csak nehéz lesz erről meggyőzni a cégeket.
Ugyan nem amerikaban, de en egy evig eltem kanadaban. Nem ismertem kint senkit en sem, ahogyan te sem. Osszecuccoltam es kimentem, de nemhogy kolbaszbol nincs a kerites, sehogyan sem. Ugy indultam el, hogy soha tobbe nem jovok ide vissza, am erre gyorsan rajottem kint, hogy nem igy van.
Konnyen baratkozom, lett is par haverom kint, de nem volt az igazi. Valami hianyzott..
Az a valami pedig magyarorszag volt. Januar 15-en szallt le itthon a gepem, de jelenleg ugy gondolom semmi esely arra, hogy visszamenjek.
Ezzel csak azt szeretnem mondani, hogy menj ki, nezz korbe par hetre, 1-2 honapra, utana lesz egy kep elotted, amibol kiderul, hogy birni fogod-e kint. Nekem ez a tanacsom szamodra.. :)
"Ugyan nem amerikaban, de en egy evig eltem kanadaban."
Kanada nem Amerikában van?? :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!