Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Teljes beilleszkedés az USA-ban?

Teljes beilleszkedés az USA-ban?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy ha sikerül kijutnom magyar diplomával az USA-ba, állást szereznem, akkor mennyi eséllyel találok a szakmámhoz megfelelő munkát? Tegyük fel, hogy olyan területre megyek, ahol kelendő. Nagy hátrányból indulok külföldiként?

2013. márc. 23. 21:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem indulsz nagy hátránnyal, egy nagy városban. A vidéki amerikában már nehezebb a dolog. Az amerikaiak nagy része bevándorló vagy bevándorló családból származik, normális viselkedéssel, kemény munkával nem lesz gond a beilleszkedéssel. De mint írtam, egy vidéki kis városban, mondjuk Texasban már nehezebb a külföldi dolga, mert vidéken konzervatívabbak az emberek. Tudom én is, Chicago-ban élek, beilleszkedéssel nem volt gondom. Persze a feleségem amerikai, de akiket eddig megismertem, mind rendesek voltak.
2013. márc. 23. 22:29
 2/3 anonim ***** válasza:

Elsonek igaza van. Nagyvarosban olyan sok a bevandorlo, hogy nem fogsz "feltunni" senkinek :)

A kollegaid es uj emberek eloszor erdeklodoek lesznek, hogy honnan jottel stb de egy ido utan mar a kutya sem fog vele foglalkozni.

En is nagyvarosi irodaban dolgozom, teljesen konnyen beilleszkedtem, mostmar mindenki megszokta az akcentusomat, de elotte sem volt gond, hogy nem ertettek volna meg. Az elejen mindenki arra volt kivancsi hova valosi vagyok, de soha nem ereztem/tapasztaltam semmi kellemetlenseget "kulfoldi" mivoltomat illetoen.

Kisvarosban vagy belfoldi allamokban, ahol kevesebb a bevandorlo, ott talan nehezebb lesz, foleg, ha ilyen tosgyokeres amcsi faluba mesz, ahol mindenki ismer mindenkit, na ott biztos nem lesz zokkenomentes a beilleszkedes, de szerintem ott a szakmad sem lesz annyira keresett:)

2013. márc. 25. 20:46
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mindenképpen valami nagy városba szeretnék majd menni, vagy legalábbis nem kicsibe. :)
2013. márc. 26. 06:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!