MI történik, ha a túrista vízum lejárta után illegálisan maradsz New Yorkban. Mi a tapasztalatotok, hazavágják hamar az embert?
Lehet, én hülye vagyok, de minden média tele volt vele, hogy 2008. november 17-től NEM KELL VÍZUM az USA-ba!!!
Szóval, ha turistaútra mész, akkor vízum nélkül 90 napig tartózkodhatsz az USA-ban. :D
Ha 90 napnál tovább maradsz, akkor hazatoloncolnak, és utána nem engedélyezik többé a belépésed az USA területére.
Köszönöm a válaszokat. Azért kérdezem, mert készülök ki, nem legálisan bébiszitternek. PErsze 3 hónapig, amíg a turistavízum él, addig legaálisan utána viszont már nem. Ezér tis kérdeztem, hogy vajon mekkora az esély, hogy kb. egy évig kihúzom ott, anélkül, hog elkapnának. Ha eltelik az egy év, akkor ha hazajövök, utána vissza tudok e menni.
Köszönöm a válaszokat!
Nekem rokonom van kint.Ezért az alábbiakat javaslom:
Feltétlen legyen nálad 2-300. dollár,amikor kimégy,még akkor is ha van meghívóleveled,mert előfordulhat,hogy a reptérről visszafordítanak.Sokakat küldenek visszas minden indok nélkül.
Ha már kint vagy,vedd fel a kapcsolatot a kint élő magyarokkal.Manhattanban és Brooklynban nagyon sok magyar él,zsidó családoknál gyerekekre vagy öregekre vigyáznak,és közben végzik a háztartási munkákat.Van aki ott is lakik,van aki csak bejáró.Ebben az esetben kell lakást keresni.Elég sok szabály van a zsidóknál,amit ismerni kell és betartani azokat.A kint élő magyarok sokat tudnak segíteni ebben.És abban is,hogy miként kerülheted el,hogy ellenőrizzenek.Sokan évek óta kint vannak illegálisan,és senki nem ellenőrzi őket.
Ha viszont illegálisan maradsz kint és hazajössz,akkor többet nem engednek be Amerikába.
Azzal is számolnod kell, hogy nem könnyű ott sem az élet,és a kialkudott bért megkapod ugyan pontosan,de egy centtel sem többet.Bármikor elküldhetnek minden indok nélkül,a gojokkal egyáltalán nem korrektek.
Ezért kell a kinti magyarokkal felvenned a kapcsolatot.Ha már kint vagy,ez nem lesz nehéz.Vannak olyanok is,akik helykereséssel foglalkoznak és ebben is segíthetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!