Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Lenne eselyunk visszatelepulni...

Lenne eselyunk visszatelepulni Magyarorszagra az USA-bol? Reszletek lennt.

Figyelt kérdés

Mindketten magyar-amerikai allampolgarok vagyunk. Ferjem 46 eves es 27 eve el kinnt. En 38 vagyok es 7 eve elek kinnt.

Sajnos ferjemnek meg erettsegije sincs, mert nem fejezte be a kozepiskolat. Harmadikban eljott. Raadasul akkor meg Romaniaban elt,ott jart iskolaban.

Nekem van postas segedtisztim. Postan is dolgoztam van gyakorlatom. Tovabba szamitadtechnikai szoftveruzemelteto es idegenforgalom szakos kozgazdasz vagyok.

Mindketten beszelunk angolul, magyarul. Ferjem nemetul es romanul is.

Aposomhoz Bekescsabara vagy anyukamhoz Bp-re tudnank menni. Alberletre nem kellene kolteni. Csaladi haz van mindenhol.

Lenne eselyunk igy munkat talalni? Meg tudnank elni otthon? Mert itt egyre nehezebb. Foleg most az uj megemelt adok miatt.

2013. jan. 11. 12:42
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem írod mit dolgoztok kint, miben van gyakorlatoktok oda kint.

Mennyit látogattatok haza az utobbi idöben?

èn éltem amerikában, angliában 1-1 évet. és közel 6 éve élek Némeotrszágban.

De mi minden évben 2x megyünk Mo-ra, néha agyerekekkel ott töltök 1-1 hónapot.

Azt kell mondanom, hogy amerika nem nekem való volt. Szerettem minden ott töltött percet, de már akkor fiatalon is átláttam hogy igen nehéz a megélhetés.

Menjetek haza 1 hónapra. Keressetek otthon munkát. nézzetek körül, és azért 1 hónap ott töltött idö után jobban látod hogy milyen is otthon.

2013. jan. 11. 13:00
 2/8 A kérdező kommentje:
Evente egyszer 2 hetre tudunk hazamenni. Itt ennyi az eves szabadsag. En egy kabeltv tarsasagnal dolgozom a szamlazasi osztalyon 3 eve. Ferjem recepcios egy hotelben 16 eve.
2013. jan. 11. 13:12
 3/8 anonim ***** válasza:

Elsö vagyok.

Akkor kb ugyan ezek lennének itthon is. Te olyan 100.000-200.000 között tudnál haza vinni egy irodai munkával. A férjed recepciósként kb 90-150.000 között, ha csak nem valami szuper szállodában volt recepciós akkor talán többet. Abból azért ketten már normál meg tudtok élni, ha nem kell albérletre költeni.

2013. jan. 11. 13:25
 4/8 anonim ***** válasza:
77%
Nem találtok munkát,ne menyetek haza!Csak ha nagyon muszáj!Amerikában sem könnyű de Magyarországon csak akkor érvényesülsz ha vállalkozol valamire!Munkát ne is remélj!Vagy mint az előző ahogy írta próbálj előtte munkát keresni és csak utána rúgd fel az amerikait!
2013. jan. 11. 13:32
 5/8 anonim ***** válasza:
91%

Elsö vagyok.

Még annyi hogy viszont ha otthon bejelentett munkátok van, az bele számít a nyugdíjba, biztosítva lesztek, és ha dolgoztok és egyszer kirugnak akkor lesz munkanélküli pénz is. Amerikába ha jól emlékszem a biztosíás volt mindig nagyon drága. Meg ugye nincs szociális rendszer stb...

Vegyetek ki egy hónap szabit és menjetek haza nézzetek körül.

2013. jan. 11. 13:39
 6/8 anonim ***** válasza:
20%
Én a helyetekben össze tenném a két kezem hogy nem kel Magyarban élnem.. nem csak ott magasak az adók itt is És innen Magyarból csak menekülni lehet orbán még a levegőt is megadóztassa.....
2013. jan. 11. 13:43
 7/8 anonim válasza:

Szia. En most novemberben jottem ki a 1,5 honapos kislanyommal, apuka utan az usa-ba. Azert jottunk mert parom otthon nem talalt munkat a szakmajaban, Es igy mi jottunk ide. Parom mernok, De usaban kamionoskent dolgozik. Otthon mernokkent probalt allast talalni de semmi, aztan mar mindenfele munkara jelentkezett, de mashova sem vettek fel. Nincs eloelete magyarorszagon, es mikor megtudtak hogy amerikai- magyar Es haza akar telepulni megkerdeztek eleg lesz e neki az a a penz amit adnak? Nem hittek el hogy a usa fizetes utan eleg neki a magyar. Szoval semmit nem talalt, akkor 2010 elejen. Most en jottem hozza, de csak addig szeretnek maradni amig megkapom az allampolgarsagot, Es utanna ujra nekifutunk magyarorszagnak.

Felkeszulunk ujra, keresunk kapcsolatokat Es lehetosegeket!!! Mindenkepp haza akarok menni. Usa szep Es Jo de a szuleim, csalad otthon Es nekem aZ fontosabb!!! Sajnos kb 3 ev mig allampolgar lehetek... Es azt vegig kell csonalnom. A lenyeg hogy nekunk 2010 Ben nem sikerult, de lehet azota jobb a helyzet. En is azt mondom 1 honapra hazamenni, munkat keresni, ha van maradni, ha nincs vissza usa! Es ujra probalni, keresni, keszulni. Ja ferjem 45 eves, en 37. Es otthon van egy hazunk hitellel Amit fizetunk, eladni nem akarjuk mert ott akarunk elni ha otthon leszunk.

2013. jan. 12. 08:04
 8/8 Joci84 válasza:
én a helyetekbe nem jönnék haza, ha annyira nehézkes ott, akkor keressetek más helyet, de itt ha találsz is munkát, fizetés nem elég semmire, folyamatosan újabb meg újabb adók és megszorítások! Csak vedd azt, hogy aki itthon dolgozik, az nem tud venni még repülőjegyet sem, hogy elmenjen az USA-ba, ti tudok hogy elgyertek ide, szóval azért csak jobb ott a helyzet!
2013. jan. 19. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!