Hol találhatok ösztöndíj lehetőségeket, ha a Master képzést az államokban szeretném elvégezni?
Egyetemek biztosítanak tehetséges külföldi diákoknak ösztöndíjat?
Itthon nem találtam csak a fullbright ösztöndíjat, arra pedig a feltételek miatt nem szeretnék jelentkezni, mivel megtiltja, hogy utána munkát vállaljak, pedig jó lenne a szakmai gyakorlatot is ott tölteni, ha úgy alakul.
Előre is köszönöm a válaszokat!
A kinti egyetemek honlapjain keress. A magyaroknak nincs pénzük megfinanszírozni a kinti tanulást, csak 1-2 lehetőség van itthon.
Kint majdnem minden egyetemen találsz egy ösztöndíjat aminek a feltételeibe be tudod paszírozni magad. Próbálkozz.
Arr azért készülj fel, hogy általában ezek az ösztöndíjak a tandíjmentességre vonatkoznak, esetleg jó esetben kollégiumi elhelyezésre. De az utazást ellátást, szállást neked kell fedezned.
Második vagyok: szerintem ez nem így működik, de inkább hívd fel az amerikai nagykövetséget Budapesten és ott talán tudnak segíteni. Ezt találtam egy USA-ba au-paireket közvetítő oldalon a család kötelességeiről: "Biztosítsa a beiratkozást és látogatást az au pair részére egy amerikai képzési intézményben 6 hivatalos képzésű szemeszteri óra erejéig, vagy annak megfelelőjéig, és járuljon hozzá _500 dollár_ erejéig ehhez a követelményhez."
Na most ez semmi az itteni tandíjhoz. Egy mester képzés nem 6 kredit, hanem általában 36 és nem 500 dollár, hanem majdnem kreditenként annyi. És szerintem itt 2 külön dologról beszélünk. Van a tanuló vízum meg az au-paireknek a vízum. A tanuló vízummal tudnál mester képzésre menni, az au-pairrel meg tanulni heti x órában, de az nem olyan nagy horderejű hozzájárulás, hogy majd finanszíroz a család neked egy 15,000-20,000 dolláros mester diplomát és szerintem ezt nem is lehet. Ahhoz már tanuló vízum kell valószínűleg. Ha ez ilyen könnyű lenne, mindenki így finanszíroztatná a tanulmányait.
kezd egy privát beszélgetésre hasonlítani ez az egész... Ha figyelmesebben olvastad volna, akkor nem erről volt szó, hanem h pl MIUTÁN KAPTAM EGY ÖSZTÖNDÍJAT (ami csak a tandíjmentességet biztosítja), kiegészítésképpen, ha megszorulnék, esetleg, tudnék SULI MELLETT gyerekekre vigyázni, mert az nem tilos... Ennyi.
Köszönöm, hogy NEM offolod szét a kérdésemet... Így esélyem sincs értelmes válaszokat kapni...
Ha a továbbiakban is ragaszkodsz ahhoz, hogy vitatkozz velem arról, hogy miért ne is próbáljak utánanézni, akkor írj inkább privit, köszi!
Amúgyis, az elején írtam, hogy kíváncsiságból kérdeztem, valószínűleg az eu-n belül esélyesebb, hogy továbbtanulok.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!