Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Hol találhatok ösztöndíj...

Hol találhatok ösztöndíj lehetőségeket, ha a Master képzést az államokban szeretném elvégezni?

Figyelt kérdés

Egyetemek biztosítanak tehetséges külföldi diákoknak ösztöndíjat?

Itthon nem találtam csak a fullbright ösztöndíjat, arra pedig a feltételek miatt nem szeretnék jelentkezni, mivel megtiltja, hogy utána munkát vállaljak, pedig jó lenne a szakmai gyakorlatot is ott tölteni, ha úgy alakul.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2009. aug. 16. 15:39
 1/8 anonim ***** válasza:

A kinti egyetemek honlapjain keress. A magyaroknak nincs pénzük megfinanszírozni a kinti tanulást, csak 1-2 lehetőség van itthon.

Kint majdnem minden egyetemen találsz egy ösztöndíjat aminek a feltételeibe be tudod paszírozni magad. Próbálkozz.

Arr azért készülj fel, hogy általában ezek az ösztöndíjak a tandíjmentességre vonatkoznak, esetleg jó esetben kollégiumi elhelyezésre. De az utazást ellátást, szállást neked kell fedezned.

2009. aug. 16. 16:10
 2/8 anonim ***** válasza:
Nemcsak a Fulbright tiltja meg, hiszen tanuló vízumos csak korlátozottan dolgozhat, szóval akármilyen ösztöndíjat is sikerül megcsípned, mellette nem fogsz tudni dolgozni és nem valószínű, hogy a tanulmányaid után itt tudnál maradni. Miben vagy tehetséges? Milyen szakra mennél? Nem mindegy ugyanis. Master szinten elég kevés az amerikai ösztöndíj, mivel inkább az alapdiplomát próbálják finanszírozni, de hát a legtöbbek ezt hitelből teszik, nem ösztöndíjból. Kevés az ösztöndíj. Nekem mindig jó volt az átlagom, mégsem kaptam ösztöndíjat a mesterképzéshez.
2009. aug. 17. 09:54
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem, nem az egyetem mellett akarok dolgozni, hanem utána. Eza azért fontos, mert gondolom ott is úgy van, mint itthon, hogy sok cég eleve az egyetemeket keresi meg állásajánlatokkal, főleg az olyan szakokon ahol csak kevesen végeznek. Ezért úgy gondolom, hogyha netán ott végezném el a mesterképzést, akkor ott lenne egyszerűbb állást is találnom. Mert anélkül totál nincs értelme ott végezni, hogy miután ott végeztem és ott vannak kapcsolataim, megint nyakamba kelljen venni a világot és elölről kezdeni. Amúgy én nem ragaszkodom amerikához konkrétan, hanem szeretnék minél több ilyen lehetőségről tájékozódni, mivel itthon csak 1 helyen tanítják, amit tanulok (amit most nem részleteznék) és még nem akkreditáltak mestert, én pedig idén végzek és ha lehet, akkor szeretnék továbbtanulni, ami szerintem érthető...
2009. aug. 17. 19:09
 4/8 A kérdező kommentje:
Mellesleg én úgy tudom, hogy pl au pair/mother's help munkát lehet vállalni tanulóvízummal, mivel az nem számít munkának, hanem a csereprogram kategóriába esik. És fordítva is igaz: ha valaki amerkiában au part alkalmaz, akkor köteles taníttatni és az au pair választja ki, hogy mit, igaz, a taníttatás összege maximalizálva van, ezért lenne jó pl az ösztöndíj.
2009. aug. 17. 19:12
 5/8 anonim ***** válasza:

Második vagyok: szerintem ez nem így működik, de inkább hívd fel az amerikai nagykövetséget Budapesten és ott talán tudnak segíteni. Ezt találtam egy USA-ba au-paireket közvetítő oldalon a család kötelességeiről: "Biztosítsa a beiratkozást és látogatást az au pair részére egy amerikai képzési intézményben 6 hivatalos képzésű szemeszteri óra erejéig, vagy annak megfelelőjéig, és járuljon hozzá _500 dollár_ erejéig ehhez a követelményhez."

Na most ez semmi az itteni tandíjhoz. Egy mester képzés nem 6 kredit, hanem általában 36 és nem 500 dollár, hanem majdnem kreditenként annyi. És szerintem itt 2 külön dologról beszélünk. Van a tanuló vízum meg az au-paireknek a vízum. A tanuló vízummal tudnál mester képzésre menni, az au-pairrel meg tanulni heti x órában, de az nem olyan nagy horderejű hozzájárulás, hogy majd finanszíroz a család neked egy 15,000-20,000 dolláros mester diplomát és szerintem ezt nem is lehet. Ahhoz már tanuló vízum kell valószínűleg. Ha ez ilyen könnyű lenne, mindenki így finanszíroztatná a tanulmányait.

2009. szept. 17. 05:30
 6/8 A kérdező kommentje:

kezd egy privát beszélgetésre hasonlítani ez az egész... Ha figyelmesebben olvastad volna, akkor nem erről volt szó, hanem h pl MIUTÁN KAPTAM EGY ÖSZTÖNDÍJAT (ami csak a tandíjmentességet biztosítja), kiegészítésképpen, ha megszorulnék, esetleg, tudnék SULI MELLETT gyerekekre vigyázni, mert az nem tilos... Ennyi.

Köszönöm, hogy NEM offolod szét a kérdésemet... Így esélyem sincs értelmes válaszokat kapni...

2009. szept. 20. 18:41
 7/8 A kérdező kommentje:

Ha a továbbiakban is ragaszkodsz ahhoz, hogy vitatkozz velem arról, hogy miért ne is próbáljak utánanézni, akkor írj inkább privit, köszi!

Amúgyis, az elején írtam, hogy kíváncsiságból kérdeztem, valószínűleg az eu-n belül esélyesebb, hogy továbbtanulok.

Köszönöm a válaszokat!

2009. szept. 20. 18:45
 8/8 anonim válasza:
A ferjem Fulbrightja szukosen eleg volt a megelhetesre harmunknak, csak orvoshoz nem szabad menni, es mindent a Wincobol es a Goodwillbol kell vasarolni. A prof.-ja megszerette, es igen, kint maradhattunk plusz kb 5 evig, mig a PHD-jet megcsinalja, immar magasabb osztondijert. Ami anyagilag segitett, h vallalhatott munkat a profja cegenel, limitalt idoben (de azert jol jott parhavonta az a parszazezer dollar). Es mikor megtudtuk, h ado szempontjabol o lehet rezidens, az adovisszaterites is jol jott minden evben, hasonlo osszeg. (Az apartmanra 700+ rezsit fizettunk egesz jo kornyeken, Trader Joe's-ban mar egeszsegesebb kajahoz jutottunk, outletekbol is tudtunk vasarolni a Goodwill mellett, kocsink persze nem volt, parszor autot bereltunk, h vilagot lassunk,( ha csatlakozol egy turacsapathoz, meg olcsobb az ugy, mert vki mindig elvisz a kocsijaval).Es mar dokihoz is jarhattunk, igaz, ovatosan. Szoval a Fulbright egy jo start tud lenni, foleg, ha egyedul mesz ki. Ha szeretnel USA-ban letelepedni, a phd letetele (plusz par honap munka, ha szeretnel) utan 2 evre kotelezo itthon dolgozni, hogy hazahozd a tudast. Utana szabad a palya.
2013. febr. 15. 01:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!