Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mi a véleményetek Montrealról?

Mi a véleményetek Montrealról?

Figyelt kérdés

Sokan azt mondják, hogy Európán belül már nem nagyon érdemes költözködni az Eurózóna válsága miatt, azonban azt mondják, hogy Kanada még mindig egy jó megélhetést biztosító, magasan fejlett ország.

Mit gondoltok Montrealról?

Beszélek franciául, ezért ezt a várost kérdezem. (Viszont angolul nem.)

2012. nov. 12. 21:46
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Montreál szép város, a város nagy része francia nyelvű, de a munkahelyeken mindkét nyelv elvárás.(Angol és francia)

Quebec-ben ugyan a francia a hivatalos nyelv, de a munkahelyeken elvárják mindkét nyelv ismeretét. A montreáli lakosság 99%-a beszél angolul is. Lehet találni állást, ahol nem kell az angol, de evvel leszűkíted az amúgy sem nagy esélyt a munkavállalásra. Pontrendszer alapú a bevándorlás, a várakozási idő kb. 2-3 év. Voltam párszor Montreálban, nagyon hangulatos, olyan mint Párizs, csak "kicsiben". Szívesen éltem volna én is Montreálban, de a szívem és a munkám Torontóhoz kötött.

2012. nov. 12. 21:54
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem is nagyon szép város.De én inkább valami kisebb városba mennék pl: Ottawa-ba.

Mert ott azért a közbiztonság is nagyon jó,sokkal jobb mint Montreálban.

És még az is tetszik Ottawa-ban hogy két nyelvű város.Az egyik oldalon még angolul beszélnek a város illetve a folyó másik oldalán pedig franciául.elképesztő még egy ilyen város nincs a világon szerintem.Bár angolul ugye nem tudsz de ha Ottawat választod akkor az egy remek lehetőség lesz az angol tanulásra is.

Csak sajnos nagyon nehéz kijutni.(nem tudom utána jártál-e a dolgoknak)

Egyébként Kanada valóban nagyon jó ország és magasan fejlett,bizonyos szempontból az USA-nal is fejlettebb.Illetve Kanadának van a világ egyik legnagyobb olajtartaléka.

2012. nov. 17. 22:34
 3/3 anonim válasza:
Én éltem Montrealban két évet. Imádtam. Jó a közlekedés, elég kedvesek az emberek, főleg ha franciául beszélsz. Hatalmas és nagyon hangulatos város. A tél piszkosul hideg, de a nyár forró. Az óvárosban mindig nagy a nyüzsgés. rengeteg a látnivaló. Az emberek tényleg nagyon nyugodtak. Ráadásul van egy kisebb föl alatti város része, amit végül nem is sikerült teljesen felfedeznem, mert azért annyi időm nem volt. A lényeg, hogy Montreal egy olyan hely ahol nem lehet unatkozni.
2013. júl. 14. 06:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!