Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Megérné kimenni? Jó ötlet ez igy?

Megérné kimenni? Jó ötlet ez igy?

Figyelt kérdés
Egyetem után szeretnék kimenni Amerikába. Persze zöldkártya nélkül. Vizumot intéznék, a papirjaim pedig leforditatnám angolra. Most 19 vagyok, angolul folyékonyan beszélek. Tudom, h zöldkártya fontos volna, de ha van vizumom akkor kapok egészségügyi ellátást?
2012. nov. 2. 13:31
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem kapsz. Mire fel kapnál? Mit csinálnál kint? Hogy intéznél vízumot?
2012. nov. 2. 13:38
 2/9 A kérdező kommentje:
hát egyszeruen inteznek vizumot. Más orszagokba már inteztünk. Pszihológusin vagyok.
2012. nov. 2. 13:44
 3/9 anonim ***** válasza:

Ott még az állampolgárok sem kapnak ingyen eü ellátást!

És amúgy mit csinálnál ott? Kivel mennél, hol laknál, miből élnél?

2012. nov. 2. 13:52
 4/9 A kérdező kommentje:
először ismerősnél laknák és keresnék munkát... tudom h nem kapnak ingyen ellátást de azt is hallottam h zöldkartya nélkül sehogyse kapok.
2012. nov. 2. 14:02
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát ennek kicsit jobban utánna kell járnod.

USA-ba túristaként már nem kell vízum, de ha dolgozni akarsz akkor bizony kell, de ezt meg csak akkor adják ha már van munkád.

Biztosítást akkor kapsz szinte minden országban ha dolgozol. Eu-n belül szinte ugyan az a rendszer mint otthon társadalom biztosítás van (habár létezik a legtöbb országban magánbiztosítás is)vagy is vagy te fizeted vagy a céged egy fix százalékot.

az USA-ban ez másképp van, ott csak magánbiztosítás létezik, sok cég fizeti ezt de nem kötelezö. a biztosítás iszonyat drága. persze meghalni nem hagynak ha korházba kerülsz de a számlát is mellékelik neked, ami akár milliós összeg is lehet egy egyszerü kezelésnél is. Ha nem tudsz fizetni akkor jön a kölcsön.

19 éves vagy akkor menj au-pairnek hivatalos körülmények között és akkor biztosít leszel.

2012. nov. 2. 14:03
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem értem, mi benne az ötlet?
2012. nov. 2. 14:32
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem, nem jó ötlet ez így! Dolgozz itthon, keress pénzt, szerezz tapasztalatot, és ha jó leszel a szakmádban, akkor kimehetsz, és nem lesznek gondjaid.
2012. nov. 2. 15:48
 8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2012. nov. 2. 20:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Előtte inkább London-t próbáld meg, oda sokkal könnyebb bejutni, pl: megkérdezik az amerikai vízumigénylésnél: -miért jön az országba, -van itt ismerőse, -hol fog lakni, -mennyi pénzt hoz, stb ilyen modortalannak mondható kérdést tesznek fel és még akkor sem biztos, hogy beengednek..
2012. nov. 4. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!