Hogy lehet zöldkártyát szerezni (Amerikába)?
Ha olyan ügyes vagy, akkor tanulj meg kicsit utána nézni a dolgoknak magad is, mielőtt kérdezel!
Kb. mindent itt is ezerszer kitárgyaltunk már.
Zöldkártyát NEM kapsz, arra csak házassággal vagy zöldkártyalottóval van lehetőséged.
Munkavállalással kijutni ritka, mint a fehér holló... Ahhoz legalábbis valami nemzetközileg elismert kutatónak kell lenni, vagy ilyesmi.
A tanuláshoz elég a tanulóvízum, de az csak egy bizonyos időre szól, mondjuk egy szemeszterre, vagy egy évre. Emellett piszok drága is, kinn ugyanis kemény tandíjak vannak.
Az, hogy hogy lehet ilyen helyet szerezni, nyilván ezerféle lehet, nézz utána a lehetőségeknek, ha érdekel.
Az állampolgárság megint egy más dolog, arra konkrétan esélyed sincs, hiszen először is zöldkártya kéne, aztán jó sok év után lehet állampolgárságot szerezni, de erről most még nagyon korai beszélni.
"Csak úgy adják" - egy frászt!!!
Nem szúrtalak le, csak elmondtam, hogy nem olyan egyszerű ez, mint ahogy - a leírásod alapján - ezt elképzeled.
Amerika nagyon szigorú, még a sima turistákat is agyon szekálják kérdésekkel, vizsgálatokkal...
Nem úgy van az, hogy te eldöntöd, hogy ott akarsz tanulni, és kész.
Azért mondom, hogy járj utána, mert vannak ugyan lehetőségek, de ahhoz nagyon oda kell tenned magadat, tényleg nem elég akarni.
Csak egy konkrét nyelvvizsgát fogadnak el, annak külön pontozási rendszere van - ott nagyon jónak kell lenni. Ezen kívül rengeteg pénz, kell valami támogató szervezet, vagy valaki, aki ezt intézi... A vízum is olyan, hogy vagy megkapod vagy nem. Azt kérelmezni kell, a Követségen te intézed (de, ha van valami szervezet, aki támogat, az gondolom, hogy segít...). A felvételihez szerintem már mindennek adottnak kell lennie, de még akkor is kérdés, hogyan ismerik el az itteni végzettségeidet alapnak.
És még egyszer mondom, alapvetően olyan programról hallottam, hogy egy évig kinn tanul valaki, de, hogy végig, olyanról nem tudok... (Más kérdés az, akinek rokona volt kinn, annak összejött, de az más...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!