Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Az USA-ban való utazgatáshoz...

Az USA-ban való utazgatáshoz (fapadosan), kb mennyi időre elég 600 ezer Ft?

Figyelt kérdés

Szóval a cél az lenne, hogy minél többet meg tudjunk nézni, és minél tovább kihúzzuk. Az árakkal tisztában vagyok, de mivel elég spontán történne minden, így nem nagyon lehet pontos kalkulációt készíteni.

Csinált már valaki ilyet?

Az egész útra max 600e/fő lenne a keret (ketten mennénk), tehát az oda-vissza jegyet leszámítva kb 440e maradna a szállásra, utazásra, kajára stb.

2012. okt. 23. 03:32
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez rengeteg mindentől függ!

Én most csináltam (egyedül) egy NY-Orlando-SF-LA utat. 8 repülés (belföldön is), hostelek, csomó program...

De szerintem két főre kicsit kevés az utazgatáshoz 440.000,-, habár tényleg attól is függ, hova akartok menni, milyen programokat akartok, belföldön hogyan utazgattok, milyen szálláson szeretnétek lenni...

A szállások drágák kinn amúgy, erre számíts. A pénzetek nagy részét az fogja elvinni.

De ennyiből tényleg lehetetlen a kérdésedre válaszolni, mert semmi szükséges infót nem adtál meg hozzá.

2012. okt. 23. 08:53
 2/7 anonim ***** válasza:

Mi tavaly nyáron csináltunk egy 2 hónapos nyaralást. Amiket láttunk: New York, Niagara, Toronto (Kanada), Washington DC, San Francisco, Los Angeles, 1-es út (óceán mellett halad), Big Sur, Monterey, Santa Barbara, San Diego, Santa Cruz, Las Vegas

Nemzeti parkok közül: Yosemite, Grand Canyon, Bryce, Zion

Négyünknek volt 2,5 millió. Ebbe már benne van minden: szuvenírek, ruhák, kocsibérlés, repjegy, Broadway musical, Blue Man (Las vegas show), vidámparkok, kilátók...stb

Vettünk Go LA Card-ot, Go SF Card-ot és New York Pass-t is. Ezekkel nagyon sokat lehet spórolni.

Ha érdekel vmi konkréten akkor szívesen segítek. Írj privit.

2012. okt. 23. 09:46
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen, ilyen Card-okat én is vettem, nagyon jók! Mindenképp érdemes megnézegetni az ilyen lehetőségeket.
2012. okt. 23. 12:32
 4/7 A kérdező kommentje:

Első: neked mennyiből jött ki az út? Meddig tartott?

Ahogy írtam /fő tehát kettőnk büdzséje mondjuk 900eFt a BUD-USA-BUD repjegyen kívül. Legalább 2 hónapot szeretnénk kihúzni kint, kevesebbért nem szívesen áldoznánk fel ezt a spórolt pénzt. Amúgy egy haverommal mennénk.

Mondjuk amit a második írt útvonal azzal bőven kiegyeznék. A 2,5 millióba benne volt a kiutazás is, vagy csak az ottani költségek?

Tudom, hogy kevés infót adtam meg, de nincs és nem is lenne pontos útiterv. Csak utazgatnánk, ami nagyon tetszik ott kicsit tovább elidőznénk, ami nem onnan gyorsabban tovább mennénk stb. Szállásokból a legolcsóbb elegendő, néhányszor beleférne 1-1 éjszaka szállás nélkül pl éjszakai buszon, vagy bérelt kocsiban... tehát tényleg fapadosan mindent. Köszi a válaszokat!

2012. okt. 23. 14:54
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem kb ennyi penzem volt (2000 USD) ugy, hogy a BP-USA-BP repjegyem mar megvolt.

3 het utazas jott ki belole, de elegge patentosan. A felet mar le is lehet vonni belfoldi repjegyekre es szallasra Voltam a nyugati parti nagyvarosokban, floridaban es new yorkban is.

2 honapot ennyi penzbol kihozni lehetetlen. irtad, hogy eleg spontan tortenne minden. ebben az esetben szerintem 2 het sem jonne ki 2000 dollarbol. Mindent nagyon jol meg kell tervezni.

2012. okt. 24. 00:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen, a tervezés fontos, mert pl. hostelekben jó előre kell foglalni. Érdemes utána nézni a dolgoknak.

Ja, és ne felejtsd el, hogy USÁban minden kiírt ár nettó, de te természetesen bruttót fizetsz, szóval minden drágább, mint amennyinek először hinnéd!

2012. okt. 24. 09:21
 7/7 anonim ***** válasza:

Második vagyok. A 2,5 millióban, mint ahgy írtam minden benne van. A kiutazás is.

Nem igaz, hogy nem lehet megoldani 600e/főből. Mert amint látod mi is megoldottuk. (2,5m/4=625e)És nem sajnáltuk a pénzt a belépőkre, mert kb minden szarságra befizettünk. hajó utak, kilátók, múzeumok, vidámparkok, stúdió túrák, botanikus kert, go-kart, broadway show, las vegas show és még sorolhatnám.

Kocsi bérlés..

De abban igaza van, hogy ahogy te gondolod, úgy nem fog kijönni ennyi pénzből ennyi időre, ennyi helyre. Mi nagyon sokat láttunk. Neked szerintem a fele se jönne ki.

Egyrészt a spontán dolog csak akkor jó ha nagyon sok a pénzed. Nekem már minden megvolt utazás előtt több hónappal. Ez nem csak azért jó, mert biztonságot ad, és mert olcsóbb! De csomó időt is spórolsz vele. Ha ott intézel mindent akkor kb semmi másra nem lesz időd.

Gondold el. Bemész egy motelba, megkérdezed mennyibe kerül. De sokallod. És tovább mész. Az úton minden motelnál megállsz, hogy tudakold az árakat. Erre megy el az egész napod.

Kocsibérlésnél ugyan ez van.

És nem biztos, hogy olcsóbb lesz, ha a kocsiban alszol, és jön a rendőr megbüntet, mert illegális.

Jó hír, hogy a kaja nagyon olcsó. Még semmilyen európai helyen nem találkoztam ilyen olcsó kajákkal. Szóval dőzsöltünk. :)Persze itt a gyorséttermekre gondolok. Én itthon már nagyon untam a mekit. De kinnt egy csomó kajálda van, ahol már 1-1,5 $-ért kapsz hamburgert vagy hot-dogot. És mindegyik a maga módján különleges, finom. :) (de vissza mennék egy Jack in the Box-os hambira és krumplira. :D )

Ilyen kajáldák: In and Out, Jack in the Box, Taco Bell, Wendy's...

De a nagy bevásárló központokban is vannak meleg kaják meg akciók.

2012. okt. 24. 14:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!