Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Ha turistaként tartózkodol az...

Ha turistaként tartózkodol az USA -ban és dolgozol illegálisan akkor ha elkapnak mi történhet? Soha tobbé nem térhetsz vissza az USA-ba? Vagy börtön?

Figyelt kérdés

2012. aug. 18. 19:00
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha lebuksz, akkor kitoloncolnak, ebben az esetben pedig örökre kitiltanak az Egyesült Államok területéről! Aki önszántából megy el, amíg illegális, az "csak" 10 év kitiltást kap.
2012. aug. 18. 22:35
 2/9 anonim válasza:

Az orokre kitiltas azert kicsit eros, de minimum 10 evig nem ajanlatos probalkozni, ha kitoloncolnak.

Ha viszont onkent hagyod el, akkor 5 evig nem johetsz vissza hivatalosan, de ez a vamostol fugg ugyis. Volt ismerosom, akit 7 ev utan se engedtek be, es olyan is, aki 1 evre visszajott es beengedtek.

Az biztos, minel idosebb vagy, annal inkabb van eselyed korabban.

2012. aug. 19. 06:13
 3/9 anonim ***** válasza:

Annak ellenere, hogy Arizonaban eroltetik a torvenyt, miszerint a rendorok is elkerhetik a legalitast igazolo papirokat, ezt a torvenyt birosagon tamadjak, szoval ha a rendorok megallitanak es igazoltatnak es pl. van nalad egy utlevel vagy valami egyeb 'szemelyi' es nem derul ki, hogy illegalis vagy, akkor megusztad.

Azt viszont tudd, hgy USA rendorok sosem allitanak meg "csak ugy". Ha megallitanak, akkor tuti v.mi rosszat csinaltal (pl. nem alltal meg a stopnal) es ez buntit von maga utan. Ha pl. elfogadjak a jogsidat (magyar vagy nemzetkozi) akkor csak kapsz egy birsagot. De ha pl nincs jogsid es gyanussa valsz es kerik, hgy mutass valami legalitast igazolo papirt es nem tudsz, akkor atadnak az ICE-nek.

Ha viszont pl. egy gyarban dolgozol meg vagy 20 masik illegalissal es oda jon be az ICE ellenorzes, es lebux mint illegalis, akkor sajnos ahogy epp vagy (papucsban gatyaban) letartoztatnak es akar heteket is varhatsz fogsagban amig a biro dont az ugyedben. (lehet hogy ovadek elleneben szabadlabra engednek, de majd jon a vegzes hogy el kell hagyd az orszagot.)

Ha egy csaladnal dolgozol akkor nem kell tartanod a lebukastol, hacsak nincs egy gonosz szomszed aki direktben felnyom a szerveknel. Maganszemelyeket nem szokott az ICE ellenorizni illegalisok utan.

Viszont van egy fodrasz ismim aki azt mondja, hogy egy heten egyszer tuti bejon az ICE a szalonba es mindenkitol elkerik a papirokat. Egy ilyen helyen nagyobb az esely a lebukasra!

2012. aug. 19. 22:30
 4/9 A kérdező kommentje:
Értem én de ha nincs túltarkózkodás akkor is kitoloncolnak?Tehát a 3 hónapot nem léptem túl.
2012. aug. 20. 13:49
 5/9 anonim válasza:
3 honapon belul hivatalos vagy. Ha barki ellenoriz, megnezik az utleveledet es tovabbi jo idotoltest kivannak.
2012. aug. 20. 18:33
 6/9 anonim ***** válasza:

Értem én de ha nincs túltarkózkodás akkor is kitoloncolnak?Tehát a 3 hónapot nem léptem túl. - ha elkapnak hogy dolgozol, akkor igen, ugyanis az ESTA az 'turistaskodasra' es nem MUNKARA valo!

A torveny tiltja, hogy ESTAval erkezettek az USAban munkat vallaljanak. Ha munkat vallalsz es elkapnak, akkor torvenyt szegtel es ennek kovetkezmenye van!

2012. aug. 20. 18:49
 7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm
2012. aug. 20. 21:00
 8/9 anonim ***** válasza:
igen ha illegálisan dolgozol és elkapnak kitoloncolnak és könnyen lehet hogy fizetned is kell nem keveset, de ebben nem vagyok biztos.
2012. aug. 21. 10:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Tartózkodol xD
2012. aug. 28. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!