Milyen papírokat vigyek ki az USA-ba, ha két hétre kimegyek (személyi, jogsi), és érdemes kiváltani a nemzetközi jogsit?
Szóval, kimegyek USA-ba, Colorado Springsbe két hétre, és azt szeretném megkérdezni, hogy milyen papírokat vigyek magammal, ami kelhet, mit vigyek? (személyi, lakcím, jogsi, taj, adó,diákigazolvány, stb, ezek közül mik kellhetnek, esetleg még mi)
Illetve másik kérdésem az lenne, hogy érdemes-e kiváltani a nemzetközi jogosítványt, vagy elég lenne a magyar?
Köszönöm előre is a válaszokat! :)
Igen, az útlevelet elfelejtettem, természetes az már megvan.
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
Nemzetkozi jogsi inkabb legyen nalad es ne kelljen, mint ne legyen nalad es kelljen!
Agi tevesen tudja a nemzetkozi jogsi dolgot Caliban, ugyanis az en ismeroseim pl. pont Losziban bereltek es toluk bizony elkertek a nemzetkozik.
Ha nem tervezel autot berelni, akkor valszeg nem szukseges a nemzetkozi, ugyanis rendor csak akkor allit meg igazoltatni ha valami marhasagot csinalsz, csak ugy rutinszeruen - mint Mo-n - nem igazoltatnak.
Ha autot akarsz berelni, akkor viszont inkabb valtsd ki, minthogy kellemetlen meglepetesben legyen reszed.
Az osszes egyeb magyar okmanyodat hagyd otthon (az utlevelen kivul).
"kaliforniában el sem fogadják a nemzetközit"
Elfogadják. A kocsit is úgy vettük, hogy nem csak nemzetközi jogsink. DMV-ben, meg mindenhol elfogadták. Jól megnéztek, hümmögtek, de nem szóltak semmit. A szabály azt mondja, hogyha kaliforniába költözöl, akkor harminc napon belül kell csináltatnod kaliforniai jogsit. :D A magyar jogsit szerintem nem fogadják el, bár azt nem használtam (illetve a nemzetközi csak azzal együtt érvényes).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!