Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Miért megy ki minden 2....

Miért megy ki minden 2. család Kanadába?

Figyelt kérdés
Mi van odakint, hogy mindenki képes eladni a bútorait, az autóját és még a házát is, hogy kimenjen. A családok csapatostul kb.50 fős csapatokban mennek ki. Ingyen osztanak mindent???? Én nem értem. Hogy tudnak egyáltalán kimenni, hogy ott is maradjanak. Csak azért kérdezem mert a környékünk kezd kiürülni, mert mennek sorra. Menekültként mennek? Ja és semmi szakmájuk de még nyelvet sem beszélnek.
2009. júl. 20. 21:56
 1/7 anonim ***** válasza:
68%

Magyarországon nincs háború, így sehol a világon nem fogadják be a magyar állampolgárokat menekültként.

èn még senkit sem hallottam, hogy kiment volna, egy két ismerösöm van amerikában több angliában vagy németországban, de kanaaban senki. Szerintem kanadában sem könynü a megélhetés. De még hallani sem hallottam hogy 50 fö egyszerre ment volna ki. Te hol élsz?

2009. júl. 21. 13:00
 2/7 A kérdező kommentje:

Borsodi vagyok és még a férjem is kiment, úgyhogy épp válok miatta, mert fogta magát és lelépett 2 gyerek mellől.

Mentek Miskolcról, Ózdról, Sajószentpéterről, Kazincbarcikáról és még egy csomó kis faluból. És ugye csóró mind, munkanélküliek. (kamatos pénzekből, lopásból éltek meg eddig és most mind hirtelen kiment). Nem tudom azt se, hogy épp hol van a férjem, mit csinál, nem tudom elérni, annyit tudok, h kint van, mert szóltak nekem, hogy látták a kanadai reptéren.

2009. júl. 21. 14:48
 3/7 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem azért, mert az is Amerika és azt hiszik, hogy ott kolbászból van a kerités. Hiszen a tv-ből csak annyi látszódik Amerikából, hogy ott mindenkinek háza, autója van, gazdagok, nyaralni járnak és milyen vidám mindenki és senkinek semmi gondja.

És mivel Kanadában könnyeb letelepedni, mint az USA-ban, ezért oda mennek.

Nekem öcsém él kinnt Kanadában. De a valóság egyáltalán nem olyan, mint amilyennek gondolják. Nyelvtudás és szakma nélkül manapság normális munkát nem lehet találni. Manapság diplomás, nyelveket beszélő emberek utcát seprenek és gyorsáttermekben sütik a hamburgert. HA valaki itthonról csak úgy kimegy semmi nélkül, akkor sokkal rosszabb helyzetben lesz, mintha itthon maradna. Arról nem is beszélve, hogy a munkakeresés több hónapba is beletelik és addig is kell lakást bérelni, élelmet venni, ami nem olyan olcsó ott sem.

Én biztos nem mennék és nem hagynék itthon mindeneket egy jobb jövő reményében, ami nem is biztos.

Ha van nyelvtudás, piacképes és keresett szakma és ismerősök kinnt, akik segitenek, akkor meggondolnám. De igy nagy butaság és felelőtlenség.

2009. júl. 21. 17:50
 4/7 anonim ***** válasza:
90%
Az előző hozzászólónak nagyon igaza van. Nem adnak menekült státuszt. Emellett gondolom, hogy ezek az emberek, akikről beszélsz papírok nélkül mennek ki. Őket a kutya nem fogja normális munkára alkalmazni, mert a munkaadók nem tehetik meg. Szóval csak olyan munkára használják az ilyen embereket, amiket az ottaniak alávalónak tartanak és nem végeznének el. Ja, egyébként én sem nagyon ismerek ilyeneket...az interneten láttam, hogy a romák többsége próbál kimenni Kanadába, mert nincs vízumkényszer. Még az is lehet, hogy visszaállítják, ha így megy a dolog. Nem tudok Kanadáról nyilatkozni, de az USA-ban sokkal többet kell dolgozni, mint Magyarországon. Nincs lazítás meg magánemailezgetés munkaidőben. Szóval ha valaki nem dolgos, akkor nem tud Kanadában sem jól élni még ha kap is munkát. Szerintem csak a nagyon szegények mennek ki így. A házat és bútort eladni nagy meggondolatlanság, mert mi van, ha kitoloncolják őket? Én azt sem értem egyáltalán, hogy hogy nem sül le az ilyen emberek képéről a bőr, hogy egy idegen országban, ahol elvileg vendégek 1. így lejáratják a magyarokat, 2. azt az országot is tönkreteszik, pedig nem polgárok és semmi joguk nincs ott tartózkodni. Ne vedd sértésnek, de szerintem jobban jártál, hogy a férjed elment. Az olyan ember, aki feladja a családját ilyen módon, nem érdemel meg és jobb tőle megszabadulni.
2009. júl. 21. 18:30
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
azért mennek oda, mert az hiszik ugyan az van ott is mint amerikában.. amerikából is csak a csillogást látják, pedig a nagy átlag küszködik azzal, hogy meg legyen "mindene"... bár miután meglesz a diplomám én is megyek el innen, utálom a magyar felfogást...
2009. júl. 22. 20:03
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Sokan mondják nekem, hogy hülye vagyok amiért nem mentem a férjem után. Ja és 2 gyerekkel? Egyik kicsi, másik pici. Meg amúgy is. Én sem hagynék itt csak úgy mindent a bizonytalanságért. Ezért kérdeztem, hogy ki tudja, hogy vajon mi van ott, amiért ennyien mennek és engem hülyének néznek, hogy én maradok.

De én úgy hallottam, hogy vmi táborba vannak. Nem tudom milyen tábor dehát...

2009. júl. 22. 22:01
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha a ferjed elhagyott, miert mennel utána? Te akarnal meg vele lenni? Aki szeret, az nem hagy el igy. Nincs semmi kulonos kint. Az USA-ban elek, itt sincs kolbaszbol a kerites! Van, ami jobb, de van, ami sokkal rosszabb, mint Magyarorszagon.
2009. júl. 23. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!