USA-ban vásárolt iPod-ért kell vámot fizetni?
Figyelt kérdés
USA-ban szeretnék egy iPod Shuffle-t venni, ami $79 kerül, kell vámot vagy valamit fizetnem érte?2009. júl. 14. 20:31
1/10 anonim válasza:
Hivatalosan kell, de ha van egy kis szerencséd, akkor átcsúszik a vám alatt fizetés nélkül. Ha van kint ismerősöd, akkor kérd meg, hogy küldje ajándékként.
2/10 anonim válasza:
Bontsd ki és a zsebedben, kézipoggyászodban hozd.
3/10 anonim válasza:
Ja, ha kimész érte, akkor persze simán lehet ki lehet kerülni, én rendelésre értettem.
(1.)
4/10 A kérdező kommentje:
Az ismerősöm már kint van USA-ban és vitte magával a Shuffe-jét és utólag jutott eszembe, hogy vegyen nekem is, mert olcsóbb, a kézi poggyászba vagy a két lejátszót mind két zsebében elrejti az okés?
2009. júl. 14. 21:31
5/10 anonim válasza:
Ha nem rendeled és nem postán kézbesítik, akkor nem kell érte vámot fizetni, csak legyen kibontva. Ennyi. Vámot amúgy sem kell ilyen tételre fizetni. Magyar pénzben kb. 100 ezer Ft feletti értékre kérnek vámot, nem tudom a pontos összeget, de 79 dollárra nem kell vámot fizetni.
6/10 anonim válasza:
Én a laptopért se fizettem vámot ... igaz kézbe vittem mint egy üzletember :DDD + volt még nálam egy digikamera amit ugyancsak kinnt vettem ... szóval a 2 értéke jóval 100 fölött volt
7/10 anonim válasza:
De nem tudták, hogy ott vetted, nem? Nem csinálnak ebből nagy ügyet, csak amikor postán küldik.
8/10 anonim válasza:
Nem hinném h tudták volna, hisz 3 hónapig kint használtam a gááz akkor van ha nagyobb tételbe akarod szállítani ... 2-3 laptop stb. Postán meg Qva sokat kell a vámért fizetni. pl. 15 dollásros poló után 20 dollár vám, de ha 3 polót rendelsz akkor 3x 20 a vám na ez a nem mindegy...
9/10 anonim válasza:
Tényleg? Nekem sosem kellett vámot fizetnem kb. 100 ezer Ft alatt...akkor kellett, amikor nagyobb tételt rendeltem, pedig én elég gyakran rendelek az USA-ból és nem volt még példa arra, hogy ilyen $20-30-os tételekre vámot kértek volna.
10/10 anonim válasza:
Ismerősöm rendelt, háát lehet h jól átvágták és a honlap akasztott le róla plusz dollárokat vám címszó alatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!