Ha első alkalommal nem engedett be canadába az emigráció, mert 5,5 hónapot szerettem volna maradni, mikor próbálkozhatok újból?
Miért nem engedtek be? Visszafelé szóló repülőjegyed volt? Szobafoglalásod vagy meghívóleveled volt? Megfelelő anyagi fedezeted volt? (750 CAD/hó minimum). Mi volt a gond? Ha bármilyen priuszod volt az elmúlt 5 évben, az is gond lehet.
Egyébként, mivel nem kell vízum, ezért bármikor mehetsz újra. Amióta a romák elözönlötték Kanadát, azóta a kanadai hatóságok nagyon ráálltak a magyar állampolgársággal rendelkezőkre és fokozottan ellenőrzik őket.
Turistaként utaztam,volt meghívólevelem a kanadai unokatestvéremtől,aki erre az időszakra vállalta az ellátásomat stb... azt mondta a nő,hogy szerinte dolgozni megyek és ott akarok maradni,holott meg volt a vissszajegyem időpontja is.nem vagyok büntetett előéletü,egy ittas vezetésem volt 10 éve.ennyi.
Ja a romák rendesen rontják a becsületes magyar polgárok esélyeit.a kanada hirekben nagyon sok magyar roma bűnözésről olvashatunk.
Értem,de nekem tutira kell mennem nem akarok mégegyszer 200erzet bukni.csak kiváncsiságból mennék ki,sok jót hallottam Canadáról.
amúgy köszi.de látom téged is foglalkoztat a téma.:)
Nagybátyámnak kanadai felesége van, 15 évig kint laktak, és mire úgy volt, hogy kimennék hozzájuk egyik nyárra, hirtelen visszaköltöztek Európába... :D azóta is nagyon vágyom ki, akár rövidebb, vagy hosszabb távra :)
Ami még eszembe jutott, hogy a canadahun.com fórumán kérdezd meg, hogy van-e ötletük, többnyire kedves és segítőkész kanadai magyarok vannak ott (én is nagyon sokat tájékozódtam már onnan Kanadáról).
Háát.nem volt szerencséd..az biztos,hogy egy teljesen más világ...30éves vagyok,joggal gondolhatták,hogy ott akarok maradni.ráadásul villanyszerelő a szakmám,ami ott hiányszakmának számit.rosszul esik hogy egy kalap alá vesznek minket a romákkal...
a canadahun sem tudnak biztosat mondani,csak találgatnak.
egyébként köszi az érdeklődést és az infokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!