Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Jogosult vagyok zöldkártyára...

Micivagyok kérdése:

Jogosult vagyok zöldkártyára (zöldkártya lottó), ha 2 évig illegálisan éltem az Államokban?

Figyelt kérdés
Nem toloncoltak haza, csak visszajöttem.

2012. márc. 5. 00:15
 1/8 anonim ***** válasza:
természetesen nem
2012. márc. 5. 05:51
 2/8 anonim ***** válasza:
nem. Ha csak úgy visszajöttél, attól ugyanúgy benn vagy a túltartózkodók adatbázisában. Mivel 2 évig voltál illegális, ezért az automatikusan 10 év kitiltás, de gyakorlatilag, mivel a 2 év már hosszú túltartózkodásnak számít, a 10 év lejárta után sem nagyon fognak beengedni.
2012. márc. 5. 08:20
 3/8 A kérdező kommentje:
hát ez nem hangzik valami jól... de a válaszokat köszönöm... és a családegyesítési program??? arról nem tudtok valamit? nagymamám kint él és állampolgár. erre sem vagyok jogosult a státuszom miatt? a válaszokat előre is köszönöm.
2012. márc. 5. 12:11
 4/8 anonim ***** válasza:
ha illegális voltál, akkor utána szinte semmit nem adnak meg. Legalább 10 évig
2012. márc. 5. 12:13
 5/8 anonim ***** válasza:

ha illegális voltál, akkor utána szinte semmit nem adnak meg. Legalább 10 évig <- ez igy ebben a formaban nem igaz.

Mert ha teszem azt az anyukad allampolgar, akkor igen, csaladegyesites cimen siman megadjak a zoldkartyat, meg akkor is ha 2-3, vagy akar 5 evig voltal illegalis.

A nagymamad, annak ellenere hogy a rokonod, nem kozvetlen csaladtagod. Raadasul ha elmultal 21 akkor csak a ferj/feleseg marad "csaladegyesites" celjabol.

Ha meg nem vagy 21, es mondjuk elarvultal, akkor a nagyid kerhetne a gyamsagodat, de ez a zoldkartyakerelmen kivul meg egy rakat mas nyomtatvany es egy zsak penzbe kerul, mert elobb adoptalnia kell, majd megkerni neked a zoldet, stb. Raadasul USA es Magyarorszag kozott az adoptalas irto sokba kerul es bonyesz. Egy csomo amerikai csalad (akiknek mondjuk nem lehet gyerekuk) inkabb Oroszorszagbol adoptalnak, mert az "egyszerubb es olcsobb" :(

2012. márc. 5. 18:11
 6/8 A kérdező kommentje:
neem , árva az hálistennek nem vagyok :) a válaszod viszont köszönöm, de lényegében nincs megoldás a problémámra :(
2012. márc. 6. 03:26
 7/8 anonim ***** válasza:
Én ismerek olyat, akit elkaptak tóltartóykodóként hazament és elsőre nyert a lottón. Ma már állampolgár. De ez még a kilencvenes évek közepén történt, azóta biztosan megváltoztatták a szabályt. Mindenesetre érdemes hiteles forrásból utána nézni.
2012. márc. 6. 20:21
 8/8 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a választ döncike!
2012. márc. 13. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!