Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Milyen New York? Tudom h volt...

Milyen New York? Tudom h volt már de engem TÉNYLEG érdekel!

Figyelt kérdés

Az a problémám mindenhol mást olvasok

volt olyan h a világ legfa*ább városa meg olyan is h patkányfészek

igazából olyan válaszoló lenne jó aki volt már kinn/kinn él mert az itthoni okoskodók nem hiszem h túl reálisan beszélnének ha még nem voltak kint...:/

Igazából minden érdekel :D bármit írhattok

(szép?,koszos?,veszélyes?,

könnyű-e megélni?, nehéz kijutni?, stb.,stb.)

a válaszokat előre köszönöm, írjatok sokaan:D

2012. febr. 25. 16:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

"szép?" - nekem tetszik.

"koszos?" - mivel világváros, ezért vannak koszos részei, de annak ellenére hogy egy Magyarországnál nagyobb lakossággal bíró város, ahhoz képest egészen jó.

"veszélyes?" - Vannak veszélyes részei(pl. észak-bronx), de egy nagyvároshoz viszonyítva, jó a közbiztonság.

"könnyű-e megélni?" - Ha van egy jó és keresett szakmád, akkor megélsz. Ha csak alja munkát csinálsz, akkor nem élsz meg, mert New York drága.

"nehéz kijutni?"- nagyon nehéz. A jelen helyzetben, munkavállalás útján kijutni gyakorlatilag nem lehet, hacsak nem vagy orvos vagy tudós. Mostanában és még jó pár évig biztosan a reális esély a kijutásra a zöldkártyalottó vagy a házasság egy amerikai állampolgárral.

Én itt élek, nem keresek rosszul, sőt, nagyon jól megélünk, imádom a várost, rengeteg a program, ember, stb. Nekem a város nagysága is tetszik, bár én oda vagyok a nagyvárosokért, otthon Budapesten laktam, majd 6 évig Londonban, most pedig már 2,5 éve itt élek New Yorkban. Kisvárosban semmi pénzért nem laknék, megölne az unalom.

2012. febr. 25. 17:20
 2/8 A kérdező kommentje:

Húú, nagyon köszi

Mostanában kezdett el érdekelni a város, mert annyit hallok róla és összeségében nagyon jónak tünik csak -ahogy te is mondtad- lehetetlen kijutni:((

Még annyit kérdeznék töled (bocs ha off) h te melyik részén laksz illetve mit dolgozol ha nem titok?

Nagyon nagyon Köszönöm a válaszod :)

2012. febr. 26. 13:13
 3/8 anonim válasza:
Én 16 éves lány vagyok és minden álmom, hogy kijussak :) és ki is fogok addig nem halhatok meg :D :P :)
2012. ápr. 7. 00:32
 4/8 A kérdező kommentje:

:DD nekem is szerelmem a város:/:D

megyünk együtt??:DD:P (jó lenne)

2012. ápr. 19. 19:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon tetszik.Csodálatos!!!Igaz kicsit koszos,rengeteg az ember mindenhol de akkor is, varázslatos.Remélem még egyszer eltudok menni!!!
2012. máj. 27. 18:26
 6/8 anonim ***** válasza:
nekem eddig csak egyszer volt szerencsém eljutni NYC-be egy nyaralás alkalmával, de már ezért is hálát adok, mert tudom, hogy sokan csak álmodnak arról, hogy valaha is eljussanak NYC-be. 3 hetet töltöttünk ott, de nem túlzok, ha azt mondom, hogy az a 3 hét volt életem legklasszabb, legfantasztikusabb és legélménydúsabb 3 hete. azonnal beleszerettem a városba. gyönyörű, varázslatos, hatalmas, nyüzsgő és tényleg soha nem alszik. azóta tudom, hogy ott akarok élni. sajnos még van egy évem a suliban itthon, de aztán irány NYC de azt is tudom, hogy sokan nem szeretik, ezért egy dolgot tanácsolok neked, ha szabad, aztán vagy megfogadod vagy nem. vedd számba, hogy milyen helyen szeretnél élni. gondolok itt pl. nagyságra, időjárásra (mindig napos, vagy szereted a 4 évszakot), elhelyezkedésre, lehetőségekre, milyen nyelven beszélsz, illetve arra, hogy milyen hangulatú városban szeretnél élni...stb. mindent vegyél számba, ami csak eszedbe jut. ezután a vágyaidat hasonlítsd össze NYC-vel és, ha többségében egyezik a vágyaiddal, akkor hajrá, vágj bele! és bárhogy is dönts sok sikert! 18/L voltam (:
2012. júl. 19. 00:04
 7/8 A kérdező kommentje:
énis így szeretném csinálni hogy előszőr csak kimenni egy kicsit kipróbálni ott az életet aztán döntenék.nagyon szépen köszönöm az építő Jellegű kommented.:)
2012. szept. 2. 17:13
 8/8 anonim ***** válasza:
Mindig is new yorkba akrtam elmenni,egyszer talán eljutok oda😀
2018. nov. 18. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!