Párom Kanadába akar kimenni dolgozni.Interneten talált is egy munkát és az ottani fönökével mai napig tartják a kapcsolatot.Hol emailben hol meg hívja.Ezzel még nem is lenne probléma.De mondta a kinti fönöke,hogy álja a repülőjegyét,de ehez felkell menni Pestre beszélni egy nő ismerősével,hogy lássa a páromon,hogy nem világot akar látni hanem igen is dolgozni.Ez azért kell,mert a kinti fönökét többször átverték és a bizalom elszált.Félek,hogy átverés.Hogy lehetne kideriteni,hogy ez tényleg valós munka-e?
2012. febr. 24. 10:49
1/8 anonim válasza:
nem ertem. tehat a neten talalt egy allashirdetest es kanadai vagy magyar a fonok,de sohasem talalkoztak meg...tehat akkor meg nem a fonoke.
mondjuk szerintem egy pesti ut meg belefer es utana talan jobban atlatja a dolgot hogy mennyire realis. de nekem kicsit gyanus az egesz.
2012. febr. 24. 11:01
2/8 A kérdező kommentje:
magyar a férfi.Eleinte az volt a fura a beszélgetésben,hogy a Kanadában élő férfi azt kérdezte a páromtól,hogy mennyit akar keresni?Párom leírta,hogy jó lenne ha 150ezret hazatudna nekünk küldeni.Reggel írt a párom emailt neki,hogy Kanadában kape még pénzt.Válasz igen.De ez szerintem nem válasz
2012. febr. 24. 11:21
3/8 anonim válasza:
Ez kamu.
Fogadok nem beszélt baleset biztositásról,adózásról,a canadai munkavállalás feltételeiről..stb.
Keress hasonlót: magyarok canadában,átvertek canadában..stb
A pasas nevét beütötted a googl-ba?
Ha mégis mennél: Legyen külön pénzed a haza utra,utlevelet még fénymásolásra se add ki a kezedből,A csomagjaidat hazafelé a reptér elött alaposan vizsgáld át!
2012. febr. 24. 11:43
4/8 A kérdező kommentje:
2dik válaszolónak. Semmit nem mondott amiket te leírtál. Beírtam a googléba a nevét,de csak facebookosat dobott ki.Beírtam az email címét is,de 2012es hírdetését találtam,hogy pályakezdő,nyelv tudás nem szükséges autószerelöket keres
2012. febr. 24. 12:39
5/8 anonim válasza:
Ha magyar a főnök és nem kér nyelvtudást, akkor nagy eséllyel kamu! Kanadának szigorú szabályai vannak a munkavállalással kapcsolatban, így kizárt, hogy legális, bejelentett munkára, angol tudás nélkül kapna vízumot. Ha esetleg valós, akkor az 99% hogy feketemunka, amit Kanadában nagyon szigorúan büntetnek, mellesleg ha elvállalja, akkor több, mint valószínű, hogy a minimálbérnél kevesebbért fog dolgozni, és teljesen ki lesz szolgáltatva. Csak legálisan szabad tengerentúli munkát elvállalni! Ezért kell a nyelvtudás!
2012. febr. 24. 12:47
6/8 anonim válasza:
Afekete munka mindenütt büntethető és legális! De... én dolgoztam az usában feketén négy évig és semmi bajom nem lett a pénzkereseten kívül Ez van kKanadában is. Szerintem vállald be! nem veszítesz semmit ha odafigyelsz, és nem adsz ki pént munkaközvetítés címén, ha nem jön be, tovább állsz, sok magyar van kint, és segitenek!!!
2012. febr. 24. 23:19
7/8 anonim válasza:
Megkérdezhetem, hogy milyen munkát talált?
2012. febr. 24. 23:23
8/8 anonim válasza:
Kíváncsi lennék hol tartotok az ügyben... Egyébként megmondom hogy szerintem ez hogy lesz. Feljön Pestre, találkozik azzal a nő ismerőssel, aki majd közli, hogy ki kell fizetni előre pár dolgot, ott bemond egy tételt, akkor a párod teljes lelki nyugalommal hazamehet, és kereshet egy másik hirdetést...
Az nagyon fontos, hogy semmilyen esetre se fizessetek előre pénzt. Akármilyen meggyőzőek is, ne fizessetek, ezt jogszabályilag sem teheti meg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!