Milyen New York?
A kiköltözés minden csak nem könnyű! A jelenlegi helyzetben, mint ahogyan már sokszor leírtuk, munkavállalás által kijutni gyakorlatilag lehetetlen, kivéve, ha valami elismert tudós vagy hasonló vagy. A reális esély a kijutásra, a zöldkártyalottó vagy a házasság egy amerikai állampolgárral.
Időjárás átlagos, én nem ez alapján választanék letelepedési célt! Az emberek olyanok, mint bármelyik nagyvárosban! Nyüzsögnek, rohannak, de nyugodtak, mert magas az életszínvonal. Teljesen más az amerikai mentalitás mint a magyar! Nem jobb, nem rosszabb, hanem más! Ha valaki ezt nem szokja meg, akkor nem fogja itt jól érezni magát! (Pl. Európában megszokott a széles szociális háló! Itt az messze nem akkora, itt ha bajod van, fizetned kell! Ha nincs biztosításod, akkor még többet!) Munkalehetőség van, de erről csak akkor érdemes beszélni ha már itt vagy, mert mint fenn írtam, munkán keresztül kijutni nemigen lehet. Ahhoz egyébként hogy élvezd a new york-i életet, ahhoz egy aránylag jobb állás kell, mert drága a város. Tudom, mert 3,5 évig éltem New Yorkban.
"Manhattan és Brooklyn a világ legveszélyesebb helyei közt vannak.."
Te sem voltál még az USA-ban az is biztos! Ne a filmekből tájékozódj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!