Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mennyi az esélye, hogy nyerek...

Mennyi az esélye, hogy nyerek a zöldkártyalottón zöldkártyát?

Figyelt kérdés
És ha nyernék is, max mennyi idő alatt kéne elhagynom az országot, hogy érvényes maradjon? Vagy bármikor kimehetek/kiköltözhetek az USA-ba?
2012. jan. 7. 13:35
 1/4 anonim ***** válasza:
76%
Az esély elég kicsi, Magyarországról évente 250-300 ember nyeri meg. Ha megnyered, akkor kapsz értesítést, majd ezután történik egy meghallgatás, ahol igazolnod kell, hogy nem leszel az Egyesült Államok terhére. Ha ezt az akadályt sikerrel veszed, akkor van 6 hónapod arra, hogy kimenj az USA-ba. Ha fél éven belül nem lépsz be az országba, akkor elveszted a jogosultságot a zöldkártyára. A zöldkártyával minden évben legalább 183 napot az USA-ban kell élned, máskülönben elveszted azt! (Csak azért írom, mert sokan azt hiszik, hogy ha megnyerik, akkor itthon laknak és csak a könnyebb utazgatás érdekében szerezték meg.)
2012. jan. 7. 16:05
 2/4 A kérdező kommentje:

Oks, most márt értem.:)

Köszi!

2012. jan. 7. 18:01
 3/4 anonim ***** válasza:
Azt eleg sok helyen lehet olvasni hogy evente hanyan nyernek Magyarorszagrol. De azt lehet valahonnan tudni, hogy osszesen hanyan jelentkeznek? Mert, ha csak 500an, akkor pl. fele-fele az esely! :-D
2012. jan. 9. 10:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom 1-2 évbe is beletelik mire ténylegesen megkapod, és addig még sok mindennek meg kell felelni, szóval az hogy kisorsolnak, még nem jelenti azt, hogy meg is kapod. Marha sok pénz kell a kezdéshez, és lehet hogy bukod az egészet. Persze nem akarlak lebeszélni, voltam kint, és szép is volt, de valahogy nem az én világom.
2012. jan. 9. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!