Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Milyen élelmiszert és italt...

Milyen élelmiszert és italt lehet bevinni az USÁ-ba, ha repülővel megyek?

Figyelt kérdés
Konzervet, italport, kolbászt, pálinkát például és fejenként milyen mennyiségben?
2011. szept. 23. 17:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
32%

Utolsó hozzászóló!!!

Még mielőtt elkezdenél köpködni, közlöm veled, hogy négy évig éltem Amerikában! És ettem, nagyon finom csirkepörköltet, nagyon finom paprikás szalámit, nagyon finom krumplit, és nagyon finom kenyeret is! A déli gyümölcsökről / minden fajta/ nem is beszélve!Meg minden félét, fánk, az valami isteni, palacsinta? hmmm !!! amit itthon is tudok enni!!! De... nem olyan áron mint itt!/ fillérekért/ Nem tudom te merre jártál, de egy hónap alatt nem sok mindent tudtál tapasztalni az ottani kajáról. Igaz vannak nekik olyan kajáik is, ami egyértelműen mű, ami itt is fellelhető Magyarországon. De mindent megtaláltunk, amit itthon is meg lehet találni!!! Mi főztünk saját magunkra, és képzeld milyen jó magyaros ételeket el készítettünk. Ja és Ez New _Yorkban, Pensylvániában, és Ohioban is megtörtént. Soha olyan finom süteményeket nem ettem itthon, mint ott kint, pl. Soha olyan finom halat nem ettem itthon mint ott kint, stb.stb.st. Nnna Ezek nem képek, hanem tények! Na meg még sorolhatnám, de minek???? Nem vitázom, én tapasztaltam, ennyi!!!!

2011. szept. 24. 22:47
 12/15 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók!

Én konzervatív vagyok és szegény. Azonkivül útálom a hamburgert, a colát ás a fánkot is. Persze ha van hagyma és krumli és tudok magamnak csinálni 10 perc alatt kaját. Bárhol. De egy-két szál magyar kolbász jól jönne ehhez azalatt a pár hét alatt. Ezért vinnék pirospaprikát, fokhagymaport és olcsó italport - amit az ásványvizembe tehetek. Ennyi!

2011. szept. 25. 09:19
 13/15 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező!

Azt mondod Te szegény ember vagy! Akkor Ahhoz képest hogy Amerikába mégy pár hétre nehéz elhinni! De ez rád tartozik. Én inkább sóheroskodásnak nevezném az ilyet! Pirospaprika Amerikában is van, foghagyma is, és nagyon finom paprikás kolbász is! ! És ujra hozzáteszem: fillérekért. Egyébként meg nem is viheted be, mint ahogy már az egyik hozzászóló megmondta. Megtalálják elveszik! Nem értem mi a gondod????

2011. szept. 25. 16:05
 14/15 anonim ***** válasza:
82%

Eloszor azt hittem a kerdezo latogatoba jon es az ismeroseinek akar hozni egy kis hazait. En itt elek es nekem is szoktak hozni az ismerosok valamit, amit itt nem lehet kapni (turo rudi, gesztenye pure, pirosarany tubusban, szaloncukor). Ezeket is csak a nosztalgia miatt, nem pedig mert nem lehet nelkuluk megelni.

Ahogy fentebb valaki irta, mindent, sot meg tobbet is meg lehet itt talalni es venni, mint Mo-n.

Kerdezo, ha szegeny vagy akkor menj 99centes boltba vasarolni. Ott tenyleg minden 99 cent. Amugy pedig legyel egy kicsit nyitottabb az itteni konyha irant. Nem csak hamburgerbol meg kolabol all Amerika garsztronomiaja.

A nagyobb ABC-kben vannak kulon sorok, ahol kulonbozo nepek eteleit lehet megtalalni, tarhonya, savanyu kaposzta, sot en meg Sio gyumolcslevel is talalkoztam.

Italport??? Nemaa, el sem tudod kepzelni mennyi fele udito, gyumolcsle, ilyen-olyan izesitett vizet lehet kapni, ugyanannyiert amennyiert megveszed az asvanyvizedet. Raadasul az italporodban lefogadom, hogy van egy rakas mesterseges izesito, meg talan meg szinezek is.

Rengeteg olyan helyet talalsz, ahol a szemed elott facsarjak ki az altalad valasztott zoldseg/gyumi levet, amit nem csillagaszati aron megvehetsz es 100x egeszsegesebb mint barmelyik italpor.

Ez nem Azsia, ahol kigyot/bekat esznek. Ne felj, fogsz talalni teljesen normalis, nem-fank eteleket, amik legalabb olyan finomak, mint amit otthon megszoktal es a penztarcad sem fog sokkot kapni toluk.

Ja es igen, a pirospaprikara ra is van irva, hogy Pride of Szeged from Hungary.

2011. szept. 26. 18:41
 15/15 anonim ***** válasza:

Nekem a fustolt parsztkolbasz es a fustolt angolszalonna hianyzik a legjobban. Meg turo mak es a gesztenyepure. Sajnos nem nagyon talatunk olyan boltot, ahol ezeket be lehetne szerezni. Es ez nem a keleti part, ott sokkal konnyebben lehet talani europai botokat.

Ja, es ettol fuggetlenul szerintem rohadt jo kajak vannak. Kedvencem a Black Bear diner. :-D

2011. szept. 26. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!