Túltartozkodás esetén mennyi idő után adják meg a vízumot Amerikába?
"kell még vízum Amerikába?? Én azt hittem már nem kell."
Normál esetben nem kell, de akinek volt túltartózkodása, vagy bármilyen bevándorlási kihágása, annak továbbra is kell!
"Egyébként nem mondtak semmit hazautazáskor???Mármint mikor ellenőrizték a papírjaidat???"
Nem szokás ilyenkor semmit mondania a bevándorlási tisztnek!
Egyszerűen csak beviszi a gépbe, és megjelöli, mint túltartózkodót, de mondani nem kell semmit!
"Egyszerűen csak beviszi a gépbe, és megjelöli, mint túltartózkodót, de mondani nem kell semmit!"
Mi az,hogy megjelöli????Bocsi,de nem értem!Valamit csak mondanak nem???Pénzbüntetés jár???Vagy milyen procedúrával jár a túltartózkodás???Nem tudom,ezért kérdezem hátha tudja valaki!!!!
"Mi az,hogy megjelöli????Bocsi,de nem értem!Valamit csak mondanak nem???Pénzbüntetés jár???Vagy milyen procedúrával jár a túltartózkodás???Nem tudom,ezért kérdezem hátha tudja valaki!!!!"
Megjelöli a rendszerben, hogy ő túltartózkodott! Pénzbüntetést nem kap, sőt szólni sem kell a határon neki ez miatt, mert automatikusan tiltólistára teszik! Külön procedúrája nincsen, annyi szabály van, hogy amennyiben a túltartózkodás minimális(max. 1 hónap), akkor minimum 1 év kitiltás jár, ha ennél többet tartózkodott túl(a kérdező esetében 2,5 év) akkor ezért 10 év kitiltás jár automatikusan, tehát ezért nem szól semmit a határőr az ország elhagyásakor! A kitiltás lejárta után vízummentes utazásra nem jogosult, neki vízumot kell kérni és még akkor sem biztos, hogy beengedik az országba! Ha valaki egyszer illegális, az onnantól fogva elvágta magát majdhogynem örökre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!