Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mi a teendő, ha meglátogatna...

Mi a teendő, ha meglátogatna anya Amerikában, de egy szót sem beszél angolul és soha sem utazott repülővel, visszafordíthatják?

Figyelt kérdés
Egyedül utazna ráadásul. Az megoldható lenne, hogyha nem ért valamit a reptéren, akkor odaadná a biztonságinak a telefonját és én beszélnék az illetővel telefonon? Mit csinálna az amerikai reptéren, nem tudna válaszolni a kérdésekre, ilyenkor mi van?
2011. júl. 20. 23:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Miután kölcsönösen kínlódtunk a bevándorlási tiszttel a nyelv miatt, szerintem hívott volna ha lett volna ilyen.

Kissé elképzelhetetlennek tartom, hogy minden amerikai nemzetközi reptéren minden ország tolmácsa jelen van, ugrásra készen (főleg ilyen kis országnak). Ez elég életszérűtlen.

Az már más helyzet, ha látja hogy valaki magyar és a munkatársai között van egy magyar származású, akkor azt oda hívja, de erre nem lehet vakon alapozni.

2011. júl. 21. 03:10
 12/15 anonim ***** válasza:

Amúgy most így átnéztem a leírást beugrott, hogy a gebasz a I-94 nyomtatvány kitöltése körül volt, amit ugye anyukádnak is ki kell tudni töltenie ott.

Ha persze segítenek útitársai vagy a személyzet akkor könnyebb, de kérdés, hogy milyen repülővel megy.

Minálunk amerikai személyzettel utaztunk és vicces volt amikor volt egy kérdés az érkezés helyére és államára.

Megkérdeztem a személyzet egyik tagját, hogy tudna-e segíteni egy kérdésben. Persze lelkesen jött aztán megkérdeztem, hogy Boston melyik államban van. Hát basszus amerikai létére nem tudta. :)

Végül ennek nyomtatvány kitöltésének valamelyik(másik) részével volt gond, amivel szenvedtünk egymással a bevándorlási tisztel, de szerencsére egyik útitárs besegített, illetve azért én is makogtam valamit angolul.

2011. júl. 21. 03:26
 13/15 anonim ***** válasza:

A hivatalost nem olvastam el.

Én már játram igy, hogy olyan jött, akik egy köszönömöt sem mert kimondani angolul. A repcsin rámkérdezett, és együtt mentünk. Segitettem neki abban az egy két kérdésben, amit kérdeztek. Megkérdezte a tiszt,honnan ismerem, mondtam, hogy együtt utaztunk, segitek neki most.

Ennyi, mindenki mehetett tovább. Szóval ajánld anyudnak, hogy prlóbáljon ismerkedni aki tud angolul, sétálgasson, hallja ki a magyar, és segitenek.

2011. júl. 21. 18:29
 14/15 anonim ***** válasza:

- Irj neki meghivolevelet, benne a telefonszamoddal

- Irj egy papirt angolul, amit anyud magaval hurcol ("Hello, I don't speak English, please help me: - fill out the custom form - find my gate - etc)

- Telefont anyukad senkinek ne adja oda

- Ha segitseget ker valakitol, az lehetoleg egyenruhas/repteri alkalmazott legyen (TSA)

- A repteren keveredjen az emberekkel es fuleljen ki a magyar. Ha talalt magyart, kerjen toluk segitseget.

Mivel mi magyarok szinte mindenhol ott vagyunk, nagyon valoszinu hogy van a repteren magyarul beszelo alkalmazott. Anyueknak is odahivtak egyet mikor NY-ban atszalltak, illetve volt LA-ben is magyar mikor leszalltak.

2011. júl. 21. 19:14
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket.
2011. júl. 22. 04:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!