Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mi ez az uj amerikai munkaváll...

Mi ez az uj amerikai munkavállalási törvény?

Figyelt kérdés

Valami olyasmit hallottam róla hogy a magyark valami kivételesebb helyzetben vannak, vagyhogy kiemelt népcsoport vagy ilyesmi.

Csak futólag hallottam ma a rádióban.

2011. jan. 16. 18:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Könnyebben kimehetünk szezonális munkákra.

Pontosan én sem néztem utána, de ennyi a lényeg.

2011. jan. 18. 17:21
 2/6 anonim ***** válasza:

?

En itt elek az USAban de ilyenrol nem hallottam...

Tenyleg? Mondanal valamit errol bovebben?

Koszonom

2011. jan. 18. 20:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Magyarország felkerült azon országok listájára, akik vállalhatnak szezonális munkát az Egyesült Államokban

[link]

2011. jan. 18. 22:28
 4/6 A kérdező kommentje:
ĂŠrtem...vagyir mĂŠgsem, mit takar az hogz szezonĂĄlis
2011. jan. 19. 04:04
 5/6 anonim ***** válasza:
pl azt, hogy arra az időre felvesznek amíg learatják a búzát, vagy vendéglátásban a főszezonra...
2011. jan. 20. 21:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Idézet cikkből:

""Összesen 53 ország állampolgárai folyamodhatnak az idén ideiglenes vendégmunkási vízumért (H-2A és H-2B).""

Ahogy ez le van irva ebbe a cikkbe ez így ebbe formába nem igaz ugyanis külföldi állampolgár nem igényelhet megának sem H-2A sem pedig H-2B vizumot.Ugyanis ha cikk írója értene egy kicsit a témahoz akkor tudná hogy ezt a vizumot a bevándorlási ügyvéd igényli meg a nagykövetségtől a munkavállaló számára abba az esetben hogyha a munkáltatónak szüksége van munkavállaló(k)ra.Ez nem turIstavizum hogy bárki csakúgy "ukmukkfukk" el tudja intézni saját magának.Azért ez nem olyan egyszerű.Először is:

-Ahhoz hogy kaphass ilyen vizumot először is meg kell pályáznod egy állást (resume-val) ITT!: [link]

-Ha téged választ a munkáltató akkor igazolnia kell a kormány fele hogy az általad megpályázott áláslehetőségre nem talál helyben helyi amerikai munkaerőt hiába hirdeti az állást munkaügyi központokban újságokban interneten stb egyszerűen nincs rá jelentkező.És ezért van szüksége rád.Nyugi azért viszonylag sok ilyen állásvan odakinnt melyekre lehet hogy hónapok vagy akár évek óta nem találnak munkaerőt.Szóval remény azért mindig van.

Ha a kormány engedélyezni munkáltatónak az EU-ból érkező import munkaerő alkalmazását akkor nyertél .Az a munkáltató ügyvédje elinditja a vizumprocedúrát.Ha el van intézve dolog hívatni fognak a budapesti nagykövetségre.Ott pedig megkapod vizumot az útleveledbe.

-A H-2A H-2B vizum egységesen 8 hónapra mely további két alkalommal meghosszabbítható(tehát +kétszer nyolc hónappal)Ez azt jelenti hogy összesen 3 x 8= vagyis 24hónapig dolgozhatsz "folyamatosan" odakinnt. Utánna haza kell jönni ,de itthonról aztán újra lehet pályázni állásokra.

-Amunkavállalói vizum ára 600dollár,az ügyvédi munkadij pedig 2400dollár.A vizumdíjat a követségen kell kfizetni,az ügyvédi költséget pedig munkábaálláskor vonják le "apránként" a fizetésből.

2017. nov. 11. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!