Hogy fogjak neki? (akik esetleg éltek már Amerikában hosszabb ideig, vagy most is ott élnek)
ez hosszú lesz... :D
Amerikába szeretnék menni, ha leérettségiztem. Most ez úgy néz ki, hogy van egy ügynökség, ami engem, ha a 18-at betöltöm, és van érettségim, meg jogsim, akkor tanuló vízummal elküld Amerikába au-pairnek.
Ez úgy van, hogy miután regisztráltam náluk, be kell szerezni bizonyos a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat, ezután egy személyes interjún kell részt venni, ez egy angol nyelvű beszélgetés, meg valami személyiségi teszt kitöltése. Ezután ők elküldik az adataimat a londoni központba. Innentől kezdve várhatom az amerikai családok hívásait.. úgy működik, hogy hív engem sok család, beszélgetek velük, párszor felhívnak, és amelyik nekem a legjobban tetszik, oda megyek (számomra mindegy, csak New York-ba, vagy Miamiba mehessek..:) Na és ha kiválasztottam, hogy melyik családhoz szeretnék menni, akkor a családdal leegyeztetem, hogy mikor kéne utaznom.
És akkor, ha ez megtörtént, a londoni irodából meg fogom kapni a vízumhoz szükséges papírokat, köztük a DS-2019-es nyomtatványt és a SEVIS-díj befizetéséről való igazolást (ezek nem tudom, hogy mik.. majd ha aktuális lesz a dolog, akkor kiderítem...) azt írják, hogy maximálisan számíthatok az iroda segítségére a vízumkérelem előkészítésével kapcsolatban, de a nagykövetségre majd egyedül kell elmennem... (bevallom, ez a hivatalos, papíros intézkedős része még kicsit zavaros, de meg fogom oldani, majd addigra már világos lesz) A vízumkérelem intézése után következik a program díjának a befizetése, amit a londoni irodának kell elküldenem. A program díja 2010-ben 450 EURO-ba kerül, amely tartalmazza az alapbiztosítást. A repülőjegyhez 90 €-val kell hozzájárulnom. Egyéb felmerülő költség: vízumdíj (131 USD) Tehát, ha jól számolom, durván kb 180.000 Ft-omba fog kerülni a kiutazásom, meg minden. (Ezt majd addigra megkeresem.. :))
Tehát ha mindez megvan, már Amerikában is vagyok. (mielőtt a családomhoz kerülök, részt kell venni egy 4 napos tréningen, itt mindent a számba rágnak, hogy s mint kell bánni a gyerekekkel, mondanak dolgokat Amerikáról, stb..)
És akkor-- Amíg Amerikában tartózkodom, valamilyen iskolába kell járnom, ennek a költségeit természetesen a család fedezi nekem. Ez még nem tudom, hogy milyen iskola, de ez mindegy is. Emiatt nem kell aggódnom, mert van egy helyi képviselő, aki kapcsolatban áll velem, és a családdal is, ha pl probléma merülne föl, segít megoldani, segít iskolát választani, beilleszkedni stb.
És akkor a feladat egyértelmű, 2-4 gyerek gardírozása, vigyázni rájuk, elpakolni utánuk, suliba vinni, stb.. menni fog. Ezért a családtól kapok hetente zsebpénzt, ez olyan 180 USD körüli összeg.
Ezt azért írtam le, hogy az összes körülménnyel tisztába legyél, hogy értsd, hogy mi a tervem.
és akkor szeretnék kérdezni sok mindent..
Tehát tanuló vízummal megyek. Megismerkedek Amerikával... Egy év múlva hazarepülök... de úgy tervezem, hogy visszamegyek majd, amilyen hamar csak lehet...
De hogyan tudok visszamenni? Mert tanuló vízummal már nem, hiszen már nem leszek a családnál... Tehát hogy tudok visszamenni?
És ha kijutok, akkor mit tegyek, hogy kapjak zöldkártyát?
Mit tegyek, ha dolgozni szeretnék, és lakást bérelni... ? (ehez elég a zöldkártya, nem?)
És akkor, ha kaptam ilyen engedélyt, egy idő után jó lenne állampolgárságot is szerezni... Az hogy megy? csak úgy lehet, ha egy amerikai feleségül vesz?
És esetleg arra lenne valami ötleted, hogy ha a barátom is akar velem jönni, mikor a családhoz megyek, de mivel oda csak lányok mehetnek, ő nem tud részt venni a programban tehát hogy lehetne megoldani, hogy ő addig kijöhessen, tudjon ott lakást bérelni, dolgozni, stb...
előre is nagyon nagyon köszönöm a válaszokat.
"És ha kijutok, akkor mit tegyek, hogy kapjak zöldkártyát?"
1, munkáltató
2, házastárs
3, közeli rokon
4, zöldkártyalottó
Mivel ott élő rokonod gondolom nincs, ezért az kiesik.
A munkához minimum MSc és többéves tapasztalat kéne egy nagyon keresett területen, ez is kiesik. Először úgy is csak páréves munkavízumot kapnál, itt nagyon bizonytalan.
Marad:
- házasság
- vízumlottó
Más sajnos(?) nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!