Az Amerikai álom. Kinek mi jut eszébe róla?
Hát ehhez kéne tudni milyen tantárgyhoz kell ez a dolgozat. mert lehet média ismeret, vagy irodalom, vagy társadalom ismeret????
nem mindegy mihez az emerikai álom.
Keress ra olyan kifejezesekre, mint a pursuit of happiness vagy az American creed, es rengeteget olvashatsz rola.
En itt elek es szamomra az amerikai alom azt jelenti, hogy szabadon kereshetem a boldogulasomat, boldogsagomat es tarsadalmi, faji, vallasi, nemi hovatartozastol fuggetlenul elerheted, amit akarsz, ha kitarto vagy. Az amerikai alom alappillere a kemeny munka, ami meghozza a gyumolcset. Persze vannak, akiknek nem jon be, de olyan dolog nincs a vilagon, akinek minden bejott. Ha magyar peldat keresel, pl. ott van Soros Gyorgy, aki par dollarral a zsebeben erkezett es nem kell mondani, hogy most mennyi penze van, de az amerikai alom nem feltetlenul anyagi vonatkozasu. Arra is utalhat, hogy boldog eletet ersz el.
Köszönöm a válaszokat!
Amerikai nyelvfejlesztés az órám neve.. A tanár azt mondta, hogy a témánkról szóló esszének elemzőnek kell lennie. Más "megszorítást" nem adott. Szóval tulajdonképp mindegy, hogy milyen vonatkozásban írok róla.
Igazából az a helyzet, hogy nem értem, hogy mi amerikai az amerikai álomban. Szerintem Magyarországon is az a helyzet, mint máshol, akár az USA-ban. Úgy értem, hogy itt is mindenki szabadon élheti a boldogságát, megteremtheti azt, ha elég kitartó.. vagy vannak kapcsolatai, amik segítik az előrejutásban. Valamint itt is mindenkinek van joga dolgozni, tanulni, akármilyen csoporthoz is tartozzon és bárki szabadon gyakorolhatja a vallását. Elméletben.. persze a gyakorlatban vannak előítéletek néhány kisebbséggel szemben, ugyanúgy itthon, mint ahogy Amerikában is igenis léteznek ezek. Csak ezen dolgok miatt ugye nem tagadható meg tőlük a lehetőség. Persze mindig lehet találni kiskaput..
Vagy rosszul látom a dolgokat?
Sztem meg épp, h te vagy provokáló ezzel a hozzászólással.. mindenki nyugodtan tudott válaszolni, nem kereste a konfliktust.
Én komolyan gondoltam a kérdésem. Soha nem foglalkoztam ezzel a témával, semmi konkrétumot nem tudtam róla, hogy mi is az az amerikai álom. Lehet mondani, h elég tudatlan vagyok, de ez van... vannak témák amikben jártasabb vagyok. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!