Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mennyire szívatós manapság...

Mennyire szívatós manapság érvényes ESTA-val az USA-ba utazni?

Figyelt kérdés

márc. 28. 21:36
 1/9 anonim ***** válasza:
56%
Hát ha megkapod az ESTA-t akkor közepes szívás mert még mindig elutasíthatják a belépést érkezéskor. De semmivel nem jobb vagy rosszabb mint vízummal.
márc. 28. 23:03
 2/9 anonim ***** válasza:
51%
Miért lenne szivatós?
márc. 28. 23:11
 3/9 anonim ***** válasza:
15%

tudosokat visszaforditanak, atvizsgaljak a telefonodat, meg a zoldkartyasokat is visszaforditjak, stb. Nezz utana.

Utazz inkabb Kanadaba vagy Mexikoba. Szebb es vendegszeretobb orszagok, mint az USA, es intelligensebbek a nepek, mint a trumperek.

márc. 29. 05:01
 4/9 anonim ***** válasza:
73%
Ugyanúgy,mint régebben kb 50-50% esély,mivel az első amerikai város ahol landol a géped,ott lesz a bevándorlási osztály és az immigration officer ott fogja eldönteni,hogy mehet vagy nem az ember be az országba.Mégha mindent úgy gondol az ember,hogy pl ő nem dolgozni megy,jó anyagi háttere van stb.Persze nem kell elriadni ettől,mert pont ettől fél sok ember.Legyen cím,tud hova mész,pénz nálad,tarsd be a kinti tartózkodás szabályait,válaszolj a bevándorlásinak ha esteleg pár kérdést feltesz.
márc. 29. 07:23
 5/9 anonim ***** válasza:
47%
Nem szivatós.
márc. 29. 10:18
 6/9 anonim ***** válasza:
35%

Már máskor is kérdezted.

Miért lenne szivatós,

márc. 29. 12:44
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én idén már kétszer voltam az USA-ban, semmi változast nem tapasztaltam, simán bejutok mert minden rendben van, nem hippiskedem.

Ha betartod a jatékszabályokat, kicsi az esélye, hogy visszafordítanak. Ha bénazol és saját szájad íze szerint akarod értelmezni a dolgokat, akkor lehet, hogy elhajtanak. Keress rá, itt többször is leírtuk mik a dos and don'ts

tegnapelőtt 08:47
 8/9 anonim válasza:
100%

Szia! Estával utaztam! Az országba lépéskor átnézték a böröndöm, megkérdezték hova megyek, kihez, mennyi időre!

Mit dolgozom, mennyi készpénzem van, meddig maradok, a visszafelé tartó repülőjegyemet bemutatását kérték! Ennyi volt a történet! 😁

tegnap 01:25
 9/9 anonim ***** válasza:

Na most utánanéztem dolgoknak. Egyik oldalon tényleg van a Trump adminisztráció részéről egy nyomás (kifejezett elvárás) a CBP-re, hogy szigorúbban szűrjék a belépőket az illegális ottartózkodás ellen folytatott kormányzati küzdelem részeként.

Azt tudni kell, hogy az összes belépőre potenciális bevándorlóként tekintenek és ez mindig is így volt. Most annyi történik, hogy a legkisebb hiba esetén is elutasítanak, sőt vannak akiket be is csuknak akár két hétre is. (detain) Cak most utánamennek a legkisebb kétségnek is.

Ha kiderül, hogy a vizum vagy visa waiver kérelmedben nem úgy állítottál valamit, ahogy a valóságban van, már el is vagy utasítva. Pl. megnézik a bőröndödet és ott találják az iskolai végzettségedet bizonyító iratokat, születési anyakönyvi kivonatodat már nem tudod kimagyarázni, hogy munkát akarsz vállalni. Ha a telefonodon olyan képeket találnak, ami arra utal, hogy már dolgoztál az USA-ban, ha politikai megjegyzésekben kritizálod a jelenlegi kormányzatot, akkor biztos tünteteseken fogsz részt venni, azt állítottad, hogy soha nem kerültél bűnügyi nyilvántartásba, de mégis találnak valamit, máris rúgnak fenékbe. Ha nincs munkahelyed, kevés a pénzed, nem tudod megmagyarázni miből fogsz élni odakint, szintén.

Magam láttam és hallottam ahogy a szomszédos fülkénél kekeckedtek egy német sráccal, aki nem tudta megmondani miért nincs visszafelé jegye, mi a neve a vendéglátójának, az hol dolgozik, miért csak 400 euro van a bankkártyáján. Elvitték valahová, de szerintem nem engedték be.

Tehát növekedett a nyomás a tisztviselőkön, hogy nagyobb számban szűrjék ki az ügyeskedőket. De ha nem adsz rá okot, most is be fogsz jutni.

Azt látom, hogy a CBS, a Deutche Welle meg hasonló mainstream csatornák hiszteriáznak, eseteket mutatnak, csak azt nem teszik hozzá, hogy a visszautasítottak súlyosan megszegték a belépési feltételeket. Az, hogy a szegeny német srác meg kanadai lány szerint ők nem csináltak semmi rosszat, az nem objektív információ. Ha tele van a telefonod "from the river to the sea" hőbörgéssel, akkor a CBP officer azt fogja feltételezni, hogy az USA területén antiszemita rendbontasra keszülsz. Lehet, hogy nem arra készülsz, de neki munkaköri kötelessége azt feltételezni. Ha bármilyen kapcsolat akárcsak marcsával kiderül és bevallod, hogy igen, 6 évvel ezelőtt egyszer egy jointot megpusziltál, már röpülsz is haza. Mert hiába legális egyes államokban, szövetségi szinten nem az, és te nem Kaliforniába lépsz be a reptéren, hanem az USA-ba és az ESTA kérelmedben azt állítottad, hogy te soha.

Szóval szigorúbbak az elbírálás során, de ami hiszti emiatt van, az egyrészt a Demokraták politikai küzdelmének része, az európai országok egy része pedig tévesen úgy értékeli, hogy ehhez a Demokrata utóvédharchoz nekik is csatlakozni kell. Nem ez az első butaság amit az utóbbi időkben csináltak.

tegnap 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!