Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Az USA-ba való belépéskor van...

Az USA-ba való belépéskor van ugye egy szóbeli vizsgálat, hogy miért is érkeztem az országokba. (immigration office talán a neve) Ezen kevés angol tudásal egyedül mennyire lehet át menni?

Figyelt kérdés
Lehetőségem nyílt Mexikóban eltölteni egy hónapot, és ha már átrepülőm az óceánt, akkor egy pár napot eltöltenék New Yorkban. Sajnos csak nagyon minimálisat beszélek Amgolul, csak annyit, ami az alap dolgokhoz kell. Ilyen esetben mit csinálnak?
dec. 5. 14:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
64%

Azt azért vedd számításba, hogy attól függetlenül, hogy Mexikó a célország, ugyanúgy át kell menned ezeken, ha az USA-ban szállsz át, akkor is, ha egy percet nem akarsz ott tölteni...

Mi szintén Mexikóba mentünk New York-i átszállással, egy pár mondatos "csevegés" volt, amire szerintem nagyjából egy kezdő angolost is fel lehet készíteni pár hét alatt (bár mindig csúszhat hiba a számításba).

dec. 6. 00:22
 12/23 anonim ***** válasza:
54%

Az USA a terroristától fél. Ezért ha felszínesen olyannak látszol, kellemetlen. Ha ilyen országból érkezel, kellemetlen. A magyarokat nem tartják terroristáknak (kivéve pár politikust). A vizsgálat egyébként a kérelmezésnél erősebb. Két eset van. Általában ESTA kell, online intézhető. De van néhány tiltott ország, ha meghatározott éven belül jártál ott, akkor vízumot kell kérni (a nagykövetség honlapján megadják a listát). Nekem történetesen ez kellett, és a követség munkatársa szó szerint kiröhögött, mikor érdeklődtem, mire és mennyi időn belül számíthatok. Majd mondta, rossz esetben 72 óra.

Jellemzően, ami érdekli őket, van-e pénzed, hol szállsz meg, esetleg mi az útiterved. Főleg az illegális ottmaradás miatt érdekli ez őket. Elsősorban erre készülj az angoloddal.

Aki ott szabálykövető, csak véletlenül lehet kellemetlensége, de ekkor még elnézést is kérnek tőle. ha szabályt szegsz, az más, akkor akár kemyény bánásmódra is számíthatsz.

dec. 6. 10:37
 13/23 anonim ***** válasza:
40%
Naponta tobb ezer ember lep be az USA-ba turistakent nulla angol nyelvtudassal. Hidd el, nem Te leszel az elso es egyetlen, tudjak kezelni az ilyen helyzeteket. Ha van vmennyi alap nyelvtudasod, az mar eleg. Ha valamiert fennakadsz a rostan, annak nem az angol nyelvtudas hianya lesz az oka.
dec. 6. 13:42
 14/23 anonim ***** válasza:
39%

a google translate segit ha gond van

ESTA-t kell igenyelni online

dec. 6. 15:56
 15/23 Thunderfairy ***** válasza:
8%
Én ki nem mennék egy erős B2 középfok alatt. Hogy gondoltad hogy nyelvtudás nélkűl kimész??? Előbb gond nélkűl menjen az angol és utána akarj amerikába menni. Nyelvtudás nélkűl szépen itt maradsz.
dec. 7. 12:08
 16/23 anonim ***** válasza:
59%

15

Hülyeségeket beszélsz. Nem hallottál még a Google fordítóról? :P

dec. 7. 20:59
 17/23 Thunderfairy ***** válasza:
0%

16

Azt nyugodtan használd te. Én már áttéltem milyen a google forditoja. Nem kérek belőle inkább, meghagyom neked.

dec. 7. 22:46
 18/23 anonim ***** válasza:
85%

15

a kerdezo nem akar itt maradni, csak egy par napot toltene el NY-ban. Arra meg eleg, ha makog nehany szot.

dec. 8. 03:15
 19/23 anonim ***** válasza:
85%
@15 Mondjuk ezzel a mentalitással elég sok hely kiesne, egy rakás országban egy büdös szót nem beszélnek angolul, azt is simán meg lehet oldani.
dec. 8. 08:56
 20/23 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a tanácsokat/tapasztalatokat.

Gondolom ez csak ironikus viccnek szántad. Voltam már olyan országban, ahol még annyira sem tudtak angolul, mint én még sem vesztek el anélkül, hogy gyors megtanuljam a nyelvüket. Van olyan angol tudásom, hogy tudjak egy múzeumba jegyet venni, vagy megkérdezzem honnan indul a vonatom, de ez nyilván nem az a szint, hogy elmondhassam, hogy nem fogom elvenni senki munkáját sem.

dec. 10. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!