Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Benzinkút hitelkártya terhelés...

Benzinkút hitelkártya terhelés milyen gyorsan törlődik?

Figyelt kérdés
Ha az USA-ban tankolsz magyar hitelkártyával, az előzetes depozit vajon milyen gyorsan törlődik? Olvasom, hogy akár 175 USD is lehet a hitelesítés során zárolt összeg; nos ha ezt minden alkalommal ráterhelik és a feloldás napokba telik, az nem nagyon hangzik jól. A lényeg, hogy magyar bank által kibocsátott hitelkártyával fizetnék, kinek milyen tapasztalata van esetleg. Köszi.
nov. 19. 15:57
 1/6 anonim ***** válasza:
USA-ban sajna nincs tapasztalatom, de Izlandon ugyanígy müködik a tankolás. 200 EUR-t zárolt a külföldi bankkártyán, minden egyes tankolásnál és volt 1 hét mire feloldották. àllítsd át a kredit limitet minél nagyobbra ha tudod. Hitelkártyánál ez nem olyan probléma szerintem, debit kártyánál kellemetlenebb inkább.
nov. 19. 17:22
 2/6 anonim ***** válasza:
Akar par ora alatt de lehet hogy par nap is kell mire leveszik. Ha ennyire sokat tankolnal fizess kpval.
nov. 19. 20:16
 3/6 anonim ***** válasza:

Én mindig úgy tankolok az USA-ban, hogy bemegyek a boltba, adok egy 20ast vagy kettőt és megmondom, hogy hanyasra kérem. Twenty on number five pl. Ha marad föle, akkor visszamegyek és megmondom hanyas kút volt, oszt visszaadja a maradékot. Többnyire indiaiak állnak a pult mögött, a fém pénzt nem szoktam elhozni. Kpval olcsóbb is sok helyen. Vigyél már egy kis készpenzt magaddal, úgyis kell a kártyádon a depositra a car rentalnál.

De szép is volt, amikor Covid előtt 1.75-ért tankoltam arrafelé...

nov. 19. 23:22
 4/6 BeefEater ***** válasza:
Tényleg van, hogy egy-két hét. De ez nem igazán számít, ha tényleg hitelkártyával fizettél, mert bár a zárolás csökkenti a felhasználható egyenlegedet, de ezt nem kell kifizetned a "hó végén". Tehát gyakorlatilag a bank pénzén ülnek, nem a tieden. Majd az után kell fizetned csak, amikor lekönyvelik a tényleges tankolást és feloldják a maradék zárolást.
nov. 20. 11:17
 5/6 anonim ***** válasza:
De lehet, hogy kicsi a kerete
nov. 20. 17:40
 6/6 anonim ***** válasza:

Külföldi kártyával soha nem tankoltam még kint. Azt tudom hogy a revoluttal nem is lehet fizetni a kutoszlopnál.

Ha bemész a pénztárhoz akkor ott is tudsz fizetni.

Mikor van kp-m akkor az ilyenekre költöm el hogy tankolás meg bevásárlás. Bemész hogy pl 20 dollárért akarsz tankolni és megmondod melyik oszlopnál. Pl Twenty on six. Fizethetsz kártyával is. Nálam volt olyan hogy nem fogata el az amerikai kártyát és be kellett mennem.

Kint meg csak leemeled a pisztolyt és tankolsz, 20 dollárnál meg leáll.

nov. 22. 03:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!