Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » USA nagyvárosaiban mennyire...

USA nagyvárosaiban mennyire jó a tömegközlekedés, vagy autóbérlés a legkézenfekvőbb?

Figyelt kérdés
aug. 1. 00:03
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

Múltkor hallgattam egy vloggert, texasban mászkál, azt mondja ott csak az aljanép, jár tömegközlekedéssel.

Az egész infrastruktúra úgy van kiépítve bevásárlóközpontok a külvárosban meg minden, hogy autóval tudsz kimenni. A lekónegyedben a helyi kisboltokba csaka a negridek mennek, akik ki is néznek onnan, mint idegent.

aug. 1. 00:18
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is az autóbérlésre szavazok, mindig azt szoktam. A tömegközlekedés meg úgy egyáltalán gyalog menni bárhova halál, tényleg minden úgy van kialakítva, hogy autóval közelítsd meg. Én pl. ott láttam először drive-thru ATM-et, nem hittem a szememnek.
aug. 1. 00:56
 3/5 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép ***** válasza:
100%

New York, Boston, Washington, Baltimore tömegközlekedése kiváló. Onnan nyugat felé haladva fokozatosan egyre rosszabb.

Chicagóban vagy San Franciscoban hiába van viszonylag sűrűn kiépítve, nem biztos hogy fel mersz rá szállni mert elég sok no-go zónán megy át.

Texasban meg a Közép-nyugaton meg érdemben nincs városi tömegközlekedés. Van, ahol elkezdték csak felszámolták vagy félbehagyták a beruházásokat vagy eleve rossz volt a terv ami alapján kiépítették.

Amtrak vonatokkal sok helyre el lehet jutni és érdekes kultúrsokk, de az amerikaik többsége a repülést választja az államközi közlekedésre.

aug. 1. 01:34
 4/5 anonim ***** válasza:
7%
Az usa tomegkozlekedes a repules. Nagyon rossz a buszkozlekedes. A vasutak ki vannak epitve de szemelyszallitasra nem hasznaljak. Erdemes megnezni h egy ny kentucky foldi tomegkozlekedes mennyi ideig tart.
aug. 1. 04:01
 5/5 anonim ***** válasza:
92%

Az európai ember aki csak a filmekből ismeri Amerikát nem is érti, hogy mi miért van az USA-ban. Én is akkor értettem meg, amikor először jártam arrafelé, hogy ott a két partvidék sűrűbben lakott részein kívül a téresség a jellemző. Vagyis sokkal kisebb a népsűrűség egy nagyobb területen, miközben Európában egymásba ér a fenekünk. Az USA automobilizációja csak egy reakció a környezeti valóságukra. Elképesztő, hogy mennyi helyük van. Ha egy kisvárosban nyitsz egy pizzériát, azzal kezded, hogy lebetonozol egy rakat parkolót hozzá. Ha nem tudnak kocsival megállni nálad, halott vagy.

A nagyvárosok inner city részein természetesen van tömegközlekedés, peldául Seattle-ben is simán el lehet buszozni, HÉV is van a reptérről befelé, de akkor együtt kell élned a szabadságukat megélő drogosokkal akik az időjárás viszontagságai elől menekülnek fedett helyre. Azonban ha egy kicsit is hatékony akarsz lenni, elengedhetetlen, hogy legyen személyautód, a tömegközlekedés lekorlátoz, nem véletlen, hogy egy-két tengerparti sűrűn lakott helytől eltekintve a szegény, segélyekből élő rétegek használják azt.

Mondjuk Manhattanben eszem ágában sem lenne autót bérelni, de nekem az az alap, hogy a repjegy mellé autót is bérelek, 80%-át nem tudnám elintézni annak amit terveztem

aug. 1. 04:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!