Mennyi magyar élhet az USÁban?
2 millió felett, de talán három is van.
Pont ma láttam egy olyan videót az USA etnikai megoszlásáról. A kezdetektől a mai napig, évről évre mutatta grafikonon.
A legmeglepőbb, hogy németből van a legtöbb.
A forrását nem ismerem ennek, de itt 3,8 millió feletti számot mutat:
Szerintem a 2-3 millios adat azokat szamitja bele akik a cenzusnal magyarnak vallottak magukat. Koztuk sokan nem is beszelnek magyarul es eletukben nem jartak Magyarorszagon. Ha azokat nezzuk akik beszelnek magyarul es Magyarorszagrol koltoztek ki akkor szerintem olyan 700.000 es 1 millio korul lehet a valos szam.
Akik a vilaghaboru alatt koltoztek ki azok leszarmazottjai nem tudnak magyarul, amerikainak tartjak magukat elso sorban magyar gyokerekkel.
Itt szuletett magyar szulok gyermekei sem tudnak mar magyarul, csak makognak valamit. Tapasztalat…
A census megkerdezi a nemzetisegedet, es te azt irsz be, amit akarsz. En beirhatnam akar azt is, hogy arab vagyok. Teljesen onkentes.
Es ismerek egy hazaspart, ok meg a 80-as evekben jottek ki, ok pl. letagadjak, hogy magyarok lennenek, pedig beszelnek magyarul, es ott is szulettek. Nagyon sokan letagadjak, hogy magyarok, sokszor csak beirjak, hogy feher-kaukazusi.
Es ismerek olyant, akinek a nagypapaja jott ki, mexikoi not vett el, a gyerekeik vegyesen neznek ki, az unoka (akit en ismerek) apja fekete, anyja ugye 50% magyar, 50% mexikoi, sem o, sem az o gyerekei egy szot sem beszelnek magyarul, de a censuskor beirta, hogy o bizony magyar.
Ezert nem mervadoak a szamok.
Kerdezo, Floridaban is nagyon sok magyar van, de olyant, hogy egy egesz varos vagy varosnegyed csak magyarokbol all, soha nem hallottam, nem csak FL-ban nem, hanem az egesz USA-ban sem. Szerintem a magyarok nem egy olyan osszetarto nep.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!