Hogy lehet Amerikába kimutatni 1-2hétre?
Igazából útevél kell, és meg kell igényelned a "vízumot", ami 1-2 hét esetében az ESTA.
Mi 2016-ban mentünk (igaz, hogy csak átutaztunk, de akkor is kellett), kb. 5 perccel az igénylés elküldése után már meg is jött, hogy engedélyezik a beutazást, nem egy nagy cucc.
Előtte lehet kell szállást foglalni, nem emlékszem, hogy arról kérik-e a visszaigazolást, annak nézz utána.
Ezen felül csak pénz kell.
Hát nem úgy mint a schumacher vanda, aki bejelenti, hogy azért van kint, hogy munkát/férjet találjon magának; aztán meg miután valaki szól neki, hogy ilyeneket ne mondjon akkor, ha turista vízummal ment ki, mert simán rácsapnak a seggére az usankások és kib@szarintyák a pitchába... akkor meg visszaszívja és "jaj, nem úgy gondoltam, hát én csak pihizni mentem oda".
Azért vajna timikénél is van lejjebb.
Magyarorszagrol nem kell vízum, az ESTA nem vízum, hanem egy elektronikus regisztracio, ami 2 evig ervenyes.
Tobbszor is voltam az USA-ban, sosem kertek semmi igazolast, csak megkerdeztek mi jaratban vagyok, meddig maradok.
Amugy legjobb dublini atszallassal menni, mert ott van pre-clearance ami azt jeelnti, hogy az USA utlevel es vamvizsgalat a repulo ut elott, meg Dublinban lezajlik, es amikor megerkezel az USA-ba csak kisetalsz a repterrol, mar nem kell semmilyen vizsgalaton atesned.
"Pénz és más pénzeszközök:
Bármely összegben lehet pénzt az USA-ba bevinni, vagy onnan kihozni, illetve küldeni (pl. postán vagy más módon), azonban a 10.000 dollárt meghaladó összeget be kell jelenteni a vámon. A bejelentési kötelezettség az együtt utazó családtagokra is érvényes, amennyiben a nálunk lévő összes pénz meghaladja a 10.000 dollárt. Ha például valakinél van 10.000 dollár és még némi aprópénz is a zsebében, akkor az már meghaladja a felső határt, tehát kérje a vámtisztviselőtől a bejelentésre szolgáló nyomtatványt (Currency Reporting Form – FinCEN 105). A bejelentés elmulasztása súlyos büntetést vonhat maga után. Pénz alatt jelenleg érvényes USA vagy külföldi pénzérme, valuta, utazási csekk, pénzutalvány, stb. értendő. További információt a Vámhivatal „Welcome to the United States” című kiadványában (PDF 2MB) talál.
További információért, kérjük, olvassa el a CBP e tárgykörben adott válaszát."
Forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!