Amerika, de hová?
Szia, én nem voltam sok helyen amerikában, pl nem voltam sem San Francisco-ban, sem Hawaii-on, de ami számomra örök emlék marad az New York.
Viszont ami kérdéses, hogy te mi szeretnél látni, pl természetet, várost? Nyaralni akarsz?
Többször is jártam az USA-ban.
Alapból legalább 2 hetesre tervezzed, mert ennél rövidebb ideig kimenni csak pénzkidobás.
Én javaslatom, hogy 3 nap N.Y. majd repülővel irány Florida/Orlando.
Ott autóbérlés majd egy egész napos Sea World, majd egy másik nap Universal Studios. Átautóznék a híres Daytonába és megnézném a hatalmas méretű versenypályát.
A NASA űrközpont is felejthetetlen élmény.
A következő hetet Miamiban tölteném és ha rám hallgatsz akkor nem az autópályán, hanem a sima országúton teszed meg az utat, mert több mindent látsz.
Mi is így tettünk ezért sikerült belefutnunk kirakodó vásárba ahol az 1 dolláros vadi új farmertől a repülőgép alkatrészekig minden kapható volt.
Majd útközben találtunk az út mentén krokodilfarmot és később egy airboat (légcsavaros mocsárjáró) hajóval száguldottunk a krokodilok között és fölött.
Miami magáért beszél. Talán még most is osztogatnak a turistáknak helyi térképet ahol rózsaszínnel jelölik, hogy hová ne menjél, mert nem biztonságos.
Az egyik legnagyobb élmény, ha az óceán feletti autóúton átautózol Key Westre
Hemingway ház, naplemente, latin-amerikai életérzés a mulatóhelyeken.
Dióhéjban ennyi.
(Keressél rá a Googleban az általam említett látványosságokra, és vigyél sok pénzt, ha jól akarod érezni magadat.)
#7 te mit szívtál? xD
Én nem értek egyet a #2-essel. Szerintem ha felejthetettlen élményt akarsz, Arizona, California érdekesebb. Floridában voltam többször, Universal-ban nem voltam, de NASA-nál igen és ezen kívül nincs is sok minden más. meleg van, sok eső, tengerpart, és mást most így nem is nagyon tudnék felsorolni. pl a grand canyont megnézni érdekesebb. onnan már nincs "olyan messze" Las Vegas, majd onnan akár még Los Angelesbe is le lehet utazni, csak 4 óra autóval. Ott is van Universal ráadásul a rendes studio van ott. Akár még San Sanfrancisco is beleférhet, LA-től kb 6 óra autóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!