Green Card megszerzése után mennyi időm áll rendelkezésre az országba való betelepedésre?
#13: 👍👍👍
Tartok tőle, hogy valamit nagyon benézett a kérdező.
Azt gondolom, hogy mindenképpen megér egy próbát ha követed ezt a srácot példaként.
Azért az tisztázzuk, hogy nem csak orvosok kapnak PhD-t. Jogászok, gyógyszerészek, de akár művészetisek is.... (még van egy pár). Gyógyszerész államilag támogatott képzésnél kb. 380 pont szükséges, hogy felvegyenek, ebből adódóan, ha őszinték vagyunk 380 pont egyáltalán nem teljesíthetetlen mennyiség. 500 pontból a tanulmányokra kapsz 100at többletpontra ismét 100at (ezekből max 1-2 pontot veszítesz), és marad 100 pont a közepeidre és 200 az emeltekre. Szóval négyes (50%-os) emeltekkel és ötös-négyes közepekkel is belehet jutni, szóval ne tegyünk úgy, hogy PhD-s szakra bejutni szörnyen nehéz (önköltséges meg 280, kész vicc....).
13. Természetesen tudom, hogy a kiválasztottaknak, csak egy bizonyos százaléka kapja is meg a zöldkártyát, de szerintem egyetemhallgatóként kétlem, hogy az esélyeim csökkennének. Jelenleg csak egy szörnyen rövid és egyszerűsített forrást tudtam elolvasni, de ebből nem találtam olyat, ahol a kritériumok nem volnának megfelelőek rám, de simán elképzelhető, hogy most hülyeséget írtam, ha majd időm engedi lehetőleg egy hivatalos angol dokumentumot elfogok erről olvasni, csak az nem 5-10 perc lesz..... De ahogy látom amúgy is el kell majd olvasnom az eredetit, mivel itt sem kaptam meg a konkrét választ a kérdésemre. Elképzelhető, hogy felkeresek egy hivatalos személyt és megbeszélem vele, hogy számomra mi volna a legkedvezőbb eset.
A plusz infókat, javításokat, ötleteket köszönöm!
Kérdező!
Az általad említett szakok foglalkozásdoktori CÍMET (dr.med, dr.iur, dr.pharm stb stb) adnak, nem doktori FOKOZATOT (PhD)! Ennek tudatában válassz szakot! :) Habár elkanyarodtunk a témától, de az egyetemre bejutni senki mem mondta, hogy nehéz :D Majd az első szigorlatnál lesz az, ahol a profnak rossz kedve van ezért random megbuktat.
17. Egy szóval nem állítottam, hogy könnyű megszerezni a PhD-t. Annyit mondtam hogy doktori címet adó szakra nem szörnyen nehéz bejutni. Értem és tudom is, hogy egyetemet végezni nem könnyű, csak valamelyik hozzászóló írta, hogy lehetőlég még ne ezzel foglalkozzak és én ezt hoztam ellenérvnek, hogy jelenleg még nincs olyan sok teher a vállamon.
18:Kérlek olvasd el "A megszerzés folyamata" alcím alatti első kettő sort! [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!