Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mit kell tennem hogy NY-ban...

Mit kell tennem hogy NY-ban éljek?

Figyelt kérdés

16 vagyok, és newyorkban szeretnék majd élni. (ez ilyen elhatározás...) hogy van ez ott?? kell ilyen A Level exam az egyetemre meg GCSE meg minden(mint angliában..)? vagy könnyebb ha itthon megyek valamilyen egytemre (és az is jó ha nem Bp.-i?) és utána mennék? és mennyibe kerülne ott járni egyetemre? milyen ösztöndíj lehetőségek vannak New Yorkba (vagy egyáltalán amerikába?) és egyáltalán vannak?

és milyen állással lehet ott elhelyezkedni jól? melyik egyetemre érdemes nekem mennem majd? (érdekel a divat, komolyabban is... lehet ezzel ott kezdeni valamit?)

köszi a válaszokat előre is. :D

(angoltudásommal nincs baj)

2010. szept. 14. 15:49
 1/4 anonim válasza:
Ha az angol tudásoddal nincs baj, akkor talán a neten kéne nézelődnöd... Nem bántásképpen, de ha nem megy egyedül a keresgélés, akkor az "disszidálás" sem fog menni :) Ráadásul 15 kérdést tettél fel egyszerre...
2010. szept. 14. 16:09
 2/4 anonim válasza:
2010. szept. 14. 16:13
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nincs A level meg GCSE. Ezek Angliaban kellenek. Viszont mindenhol kernek nyelvi tesztet es a TOEFL az, amit minden egyetem elfogad az USA-ban. Az egyetemek tandija nagyon valtozo, minden egyetem mas, de egy tanev tobb millio Ft, ha nincs osztondijad. Azt pedig ugy adnak, ha egy magyar egyetem diakja vagy es megpalyazod, de nagyon keves arra az esely, mert olyan keves embernek finanszirozzak ill. sok egyetemen nincs am-i kapcsolat. Az osztondijasok csak 1-2 szemeszterre jonnek. Nekik magyar diplomajuk lesz, csak reszkepzest kapnak az USA-ban. Ha sajat penzedbol finanszirozod, akkor milliokba kerul.Az alapkepzes (Bachelor szint) 4 ev az USA-ban, nem 3, mint a legtobb europai orszagban. Dolgozni suli mellett csak reszmunkaidoben lehet. Meg van szabva, hogy tanulo vizumon heti hany orat lehet. A tanulo vizum nem munkavallaloi vizum. Sokaknak vissza kell menni, mikor a tanulo vizum lejar. Legyszives hasznald a kereso funkciot a bal oldalon, mert ebben a kategoriaban mar vagy ezer hasonlo kerdes volt es ott reszletesen leirtak (tobbek kozott en is), hogy mi hogy mukodik.
2010. szept. 14. 17:27
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

en mar itt diplomaztam amerikaban. rengeteg penz, szerencse, munka kell hozza. az is igaz, hogy minden kifizetodott. 25 evesen olyan lakasom van manhattanben, amire otthon 5 elet alatt sem sporoltam volna ossze...

ha ennyi az elhatarozasod, hogy erdekel a divat, akkor menjel el dolgozni otthon egy ruhauzletbe... ide komolyabb elhatarozas kell.

tok mindegy mit tanulsz, ha kimagaslo vagy benne, akkor itt megtalalod a szamitasod, ne varj ra, hogy valaki bemondja a tuti tippet...

2010. szept. 16. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!