Az Usában szeretnék továbbtanulni, gyakornokoskodni, tudtok sgíteni?
Ha az USÁban szeretnék tovább tanulni kb. két év múlva, mert akkor végzek az egyetemen , akkor
- poszdraduális mérnöki képzésre jelentkezhetek már rögtön az az utáni tanévre ?
- a PhD-ra ösztöndíjat szeretnék elnyernim esetleg emellett dolgozni - gyakornokoskodni a kinti egyetemen. szívesebben fogadnának-e, ha az ösztöndíj mellett dolgoznék is az egyetemnek ?
két mérnöki - egy egyetemi építész és egy bolognai rendszerű bsc-s formatervezői diplomával - tbbre mehetek-e , mint csak eggyel ?
- egyszerre egy sulit lehet csak ösztöndíjjal végezni (phd) vagy lehetséges ezzel párhuzamosan Msc -re is járni a másik szakomon?
Szia!
van ezzel kapcsolatban konkrét tapasztalatod vagy csak ezt gndolod ? Egyébként pl. a fulbright ösztöndíjnak is vannak olyan fajtái, amik teljes phD-ra vagy Msc/Ma részképzésre vonatkoznak, úgyhogy ez így nem igaz, hogy ilyen lehetőségek márpedig nincsenek.
Valaki volt kint esetleg gyakornok , phD-s ? Lécci írjatok !!!! Köszi!
Szia.
köszi . Persze, érdekődöm én máshol is, csak igyekszem minél több helyről infót gyűjteni. A fulbright alapból egyéves, de van 3 éves is.
Megkérdezhetem, hogy hol és milyen területen tanultál ? ÉS a két diplomát egyszerre vagy egymás után szerezted ?
Kint születtél vagy tanulni jutottál ki ?
Én meg fogom próbálni a fulbright-ot is, meg más programokat, ösztöndíjakaat is ; de ezek sose garantáltak, szeretnék egyetemekkel is kapcsolatot felvenni.
Szerinted előnyt jelent, ha a PhD mellett dolgozok az egyetemnek ?
A másik szakom (Bsc diploma) szintén mérnök szak, Bécben csinálom, ill. van külföldi tapasztalatom - Németo. és Spanyolo., ahol irodáknál dolgoztam nyáron .
Így több nyelven is megállnám a helyem, ha az egyetemnek külföldi kapcsolatban kell sagíteni ( persze nyilván ma már mindenki tud angolul , de mégis, hátha előny a többnyelvűség .. )
Építészetet és Industrial design-t tanulok.
Amúgy amerikai állampolgár is vagy ?
És ha nem, és nem voltál ösztöndíjas, megkérdezhetem, hogy
tudtad fizetni a két sulit ? Én úgy tudom, az amerikaiak közül szinte senki se saját zsebből állja, hanem lehet kapni mindenféle ösztöndíjakat, támogatásokat, ami nagyjából fedezi a legtöbb hallgatónál a tandíjat. Itt most az átlagos amerikai egyetemistára gondolok.
Hogy is van ez pontosan ? milyen ez a rendszer ?
köszi szépen.
és ez azt jelenti, hogy az amerikai diákok 10-20 évig fizetgetik vissza a diákhitelt ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!