Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Amerikában a festők jól keresnek?

Amerikában a festők jól keresnek?

Figyelt kérdés
Elsősorban mint vállalkozó. Milyen munkadíjakkal dolgoznak, mennyire keresettek?

2020. nov. 17. 15:02
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Jobban mint itt. De ez nem jelenti azt hogy jól is élnek.

Vállalkozóként pedig végképp rajtad múlik hiszen annyit dolgozol amennyit akarsz de csak annyit keresel amennyit dolgozol.

2020. nov. 17. 16:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért az sem mindegy, hogy képet, vagy csak falat festesz.
2020. nov. 17. 17:30
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Attol fugg melyik allamban.

Nalunk ugy naponta $250-$400 amit meg tudnak egyedul keresni egy nap alatt. Attol fugg hogy milyen arakon dolgoznak. Ebbol persze le kell adozni es vannak koltsegek is mint pl szerszamok, munkasauto, uzemanyag stb

En festo vagyok de alkalmazott USAban

2020. nov. 17. 18:26
 4/8 anonim ***** válasza:
41%
Na itt egy ujabb festo aki napi 100+ ezer forintot keres XD
2020. nov. 18. 06:49
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

4.

Vinnyoghatsz, de egy ismerősöm se keres 1 milla alatt szakmunkásként az USA-ban.

2020. nov. 18. 07:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

En nem keresek napi 100 ezer forintot festokent es 1 millio sincs meg havonta.

Egy alkalmazott kb 2-3 ezer dollar korul visz haza. 3000 dollar az atszamolva kb 900.000 forint. Ez azert nem olyan jo penzt mint Magyarorszagon mert itt a festok sajat autoval jarnak dolgozni, a legtobbnek sajat szerszamot is kell vinni es a megelhetesi koltsegek is magasabbak. Magyarorszagon sok festo biciklivel jar dolgozni meg buszberlettel ami nehany ezer forint. En hetente kb 20-30 dollart koltok csak uzemanyagra, tehat ugy kb 30.000 forintom megy el benzinre havonta hogy munkaba tudjak menni.

A vallalkozo persze jol keres, nem 2-3 ezret havonta viszont itt biztositast kell kotniuk, kell workmans comp ami nagyon draga, raadasul nagy a konkurencia. Sok a mexikoi festo aki nagyon olcson vallalja a munkat, ezert feher ember mar alig van az epitoiparban.

Ha a festo elker egy napra peldaul $300, akkor abbol leadozik, kifizeti az uzemanyagot, beleszamolja hogy a napi dijabol kikell majd fizetni a biztositast, workmanscomp, autot fenntartani, biztositast is kell ra fizetni, marketing is kell, stb, tehat a nettoja nem 300 lesz.

Ha a megrendelo nem keszpenzt ad akkor az adot nem is tudja elsumakolni. Sokan irnak csekket vagy kuldi a festo a szamlat emailben es a megrendelo egy prograon keresztul fizet bankkartyaval. Sokan nem tartanak otthon tobb szar dollar kp-t.

Szerintem Magyarorszagon most konnyebb egy festo vallalkozast elinditani es felfuttatni mint USAban. Magyarorszagon eleve a kp sokkal nepszerubb es ha valaki igy fizet akkor a festo nem is adozik. Neha irnak egy szamlat hogy legyen hivatalos bevetel, a tobbi megy a zsebbe.

2020. nov. 18. 11:10
 7/8 anonim válasza:
74%
Én is lenni festő USA. Törni kicsit magyartot. Keresni milliót. :)
2020. nov. 18. 20:28
 8/8 anonim ***** válasza:
64%
Én ugyan Kanadában vagyok de azt tudom, hogy a festő az itt aljamunka. USben is. Ott a mexikóiak csinálják illegálba fillérekért. Ha vállalkozó vagy és van pár embered akkor lehet vele jobban keresni. De akkor sem fogsz ebből meggazdagodni.
2020. nov. 19. 04:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!