Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mit érdemes megnézni a keleti...

Mit érdemes megnézni a keleti parton?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kb 1 év múlva ha lehet szeretnénk a családdal Amerika keleti partját felfedezni és sok mindent kitaláltam már, hogy mit lenne érdemes megnézni, de nem tudtam más célpontokat, csak New Yorkot a Niagarát, Washingtont(Floridába nem akartam lemenni). Tudtok városokat, szép helyeket, igazi amerikás helyeket amiket érdemes ott megnézni?(gondolom elég sok van csak nem nagyon tudok róluk) Illetve nem tudom mennyire érdemes Bostont megnézni. Válaszokat köszönöm.

2020. szept. 19. 22:55
1 2
 1/15 Pálpusztai Dezső ***** válasza:
48%
New York nyilván alap.Nem tudom mivel közlekednétek,de onnan Washington bármivel könnyen elérhető,valamint a Niagara is.Én ezeket nézném meg,és inkább rohanás nélkül.Azt sem írtad mennyi időtök lesz rá,de úgy számolj,hogy pl New York minimum 8 nap,de nekem még úgy is szoros volt.
2020. szept. 20. 09:40
 2/15 A kérdező kommentje:
Igazából mivel még tervezés alatt van ezért nem fix az idő és New Yorkon belül tömegközlekedést fontolgatom illetve a többi helyre autóbérlést tervezek.
2020. szept. 20. 10:06
 3/15 anonim ***** válasza:

Többször is jártam már ott.

Kár lenne kihagynotok Floridát főleg úgy, hogy családilag mentek.

N.y-ra nem szánnék három-négy napnál többet. Minden sarkon van metro, könnyű a közlekedés.

Niagarához busszal is el tudtok menni.

Washingtont simán kihagynám, 100szor inkább Orlandóba mennék.

Ha élményt is akarsz, akkor ott vannak a hatalmas látványparkok, See World, Universal stb... a NASA, Daytona, Tampa és nem utolsó sorban Miami és a Key-West.

Meg néhány gatorland útközben és kis airboat-os hajókázással az Everglades-en.

2020. szept. 20. 11:38
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

"Tudtok városokat, szép helyeket, igazi amerikás helyeket"

Az igazi "amerikás helyek" nem a nagyvárosokban keresendőek.

Pl. N.Y.-nál is mindig kihangsúlyozzák, hogy "az nem Amerika".

Ha a keleti parton maradsz, akkor menjetek le repülővel Orlandóba, legyetek ott egy hétig legalább, majd az autópálya kihagyásával autózzatok le Miamiig.

Akkor fogtok látni ezt-azt...

2020. szept. 20. 11:46
 5/15 anonim ***** válasza:

Orlando szerintem a világ egyik legborzalmasabb helye, de lehet, hogy gyerekekkel tolerálható. DC-től nem messze ott van Richmond, akit érdekel a történelem, annak mindenképp érdemes megnéznie.

Én valami olyasmit csinálnék, hogy Bostonba repülés, Niagara, New York (ha nyár van, akkor Long Islandre is szánni időt), Gettysburg, DC, Richmond.

2020. szept. 20. 13:27
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

kaptal ot kulonbozo embertol ot kulonbozo valaszt (menj a-ba, ne b-be, menj b-be, ne a-ba)

En azt kerdeznem toled, mielott valaszolnek, hogy milyen jellegu dolgok erdekelnek? Amolyan igazi amerikas tajak (hegyek, preri, oceanpart?), igazi amerikas varosok (amikrol a felhokarcolokra gondolsz, a vadnyugati filmek jutnak eszedbe, vagy amirol a tv-szappanoperak?) Vagy inkabb neznetek Disneylandot meg hasonlo vidamparkokat? Muzeumok? Rezervatumok?

Es, az sem mindegy, milyen koruakat jelent "csalad" szo: mert mast javasolnek tinedzserekkel, mast tiz even aluliakkal, es mast, ha a te, a feleseged, a sogorod es a hugod nyugdijasok vagytok es most eppen utrakelnetek.

2020. szept. 21. 03:56
 7/15 D. Brasco ***** válasza:
100%

Floridat szerintem egyszerűen nem szabad kihagyni ha a keleti partrol van szo.

Van ott nagyon sok jó dolog,termeszetes meg mesterseges is,csak ajanlani tudom.

2020. szept. 21. 06:47
 8/15 anonim ***** válasza:
71%

"Orlando szerintem a világ egyik legborzalmasabb helye"

Teszed ezt a leszólást, egy panellakás nyolcadik emeletén lakva.

Gratulálok.

2020. szept. 21. 10:55
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Orlando szerintem a világ egyik legjobb helye.

Nem véletlenül özönlik oda a sok millió turista.

(Sokáig célom volt, hogy ott éljek.)

Imádom a környéket meg a normális, mosolygós embereket és a rengeteg óriási látványparkot.

Pl. a Disney már most is kétszer nagyobb mint pl. az egész 3. kerület, és még terjeszkedik.

A helyi látványosságokon túl, szerettem, hogy ha gondolok egyet akkor átautózom pl. a Mexikói öbölbe és gyűjtünk kagylókat Tampában vagy megnézzük a Dali múzeumot.

Avagy másnap az ellenkező irányba autózunk, ahol Daytonában megnézzük a világ egyik legnagyobb autóverseny pályáját, vagy a rengeteg félőrült motorost vonulgatni a sokmilliós járgányaikkal.

Természetesen nem kötelező bemenni az Universal Studióba és nem kötelező megnézni a See World látványosságait sem, de ha már ott van az ember, akkor vétek kihagyni. Főleg, ha családilag van ott.

Amúgy egész Florida egy nagyon is élhető hely.

Amennyiben valakinek kimondottan a keleti part az úti célja, mindenképpen érdemes leautóznia Miamiba.

Ha meg már ott van az ember, akkor a kb. 200 km hosszú "vízi országúton" végig lehet autózni a Key Westre ami már önmagában is egy óriási élmény, majd Hemingway házát megtekintve lehet csatlakozni a kikötőben várakozó romantikus sokasághoz, akik csókolózva, együtt tapsolják meg esténként a naplementét, majd indul az esti buli -karibi hangulatban- a rengeteg bárban...

Akinek ez kevés lenne, Miami melletti Fort Lauderdale-ből át lehet hajózni a Bahamákra.

:)

2020. szept. 21. 11:22
 10/15 anonim ***** válasza:
43%
@8 Vagy úgy, hogy jártam 80+ országban meg bejártam a fél USA-t. Orlando nekem minden olyannak az ellentettje, amiért érdemes utazni. Műanyag, tele olyan belföldi turistával, aki a szórakozás csúcsának azt tartja, ha hullámvasútakon hányhatja ki az előtte leküldött 7 koktélt. A Siófok, Blackpool és Orlando között a fokozatiság nagyjából csak a beleölt pénzben mutatkozik. Floridával önmagában semmi bajom, gyönyörű helyek vannak, meg Miami is oké a maga kamu karibságával, de Orlandótól öklendezem. Sima vélemény volt, nem több, felőlem aztán virágozzék száz virág, menjen aki akar, viszont ha valaki tippet kér, annak biztos, hogy nem mondom, kivéve ha megrögzött Disney-fan.
2020. szept. 21. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!