Most ez hogy van? Van Salt Lake City. Az egy város akkor, vagy megye, UTAH államon belül? Mert ha az egy város, akkor Taylorsville, West Valley City, Bountiful, Sandy, Orem, Provo, és Springville a részei? Vagyis külvárosok, vagy önálló városok.
És aki mondjuk Springville ben lakik az azt mondja, Sringville városban, vagy Salt Lake City-ben lakik?
Létszi magyarázza el valaki...
Ha kicsit a neten keresgélsz te magad is megtaláltad volna a választ.
èn is csak térképet és wikipeidat hívtam le.
Salt Lake City a neve a megyének és a városnak is. (pl mint New York csak ott az államnak a neve New York)
Ezek a városok amiket felsoroltál elövárosai mint pl otthon Budapest-Budaörs vagy Èrd. Vagy is össze nöttek maga a nagyvárossal.Vagy is önálló városok. Pl New York-nál Brooklyn más az egy város része New Yorknak. itt ezek a városok csak elövárosai vagy is teljesen külön állóak ilyen szempontból, de határ vonalat szinte sehol nem látsz.
Utah állam Salt Lake City megyéjében található város, ami egyúttal a legnpésebb városa: 2007-ben a lakosság 180 651, ami az elővárosokkal együtt már közel 1.100.000, a vonzáskörzetekkel együtt pedig több mint 2 millió (2 150 000) fő.
Mo-n is van pl. Komárom-Esztergom megye, s ugyanilyen nevű település is
Elsö vagyok, én elöször megnéztem a maps.google.com-n
ott úgy tünt elsöre hogy város részek.
de ahogy kicsinyítettem látszott hogy külön ponttal jelzik öket. akkor wikipedián rákerestem elöször Salt Lake cityre de ott nem írt városrészekröl külön se angolul se magyarul.
akkor rákrestem az egyik álltalad felsorolt városra és ott írta hogy elöváros.
Ugyan ezt csináltam, fordítóprogramba is beírtam, de nem bírtam kihámozni, hogy ezt most pontosan hogy értik. Nem akarok hülyeségeket megtanulni...
Köszönöm a válaszod, sokat segítettél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!