Voltatok már Amerikában?
Pontosabban most Észak-Amerika tájaira lennék kíváncsi.( Los Angeles, Miamai, Las Vegas, stb.)
Tényleg olyan jó, mint a filmekben/képeken?
Igen. New Yorkban és környékén.
Nekem nagyon tetszett. Életre szóló élmény. Érdekes, izgalmas. De az USA nagyon nagy, teljesen eltérő államokkal, városokkal. Van bőven olyan része, ahova nem vágyom.
Én voltam. :) Az északi part legtöbb városát végigjártam (New York, Boston, Philadelphia, Washington D.C., Miami), voltam Michiganben cserediák, ezen kívül voltam délen (texasi városok, New Orleans), Coloradoban, meg Vegasban és Los Angelesben, ill. Michiganben voltam cserediák (Grand Rapids).
LA és New York nekem annyira nem jöttek be, nekem valahogy kicsit abszurd, meg túl sok, hogy egy városban többen laknak, mint az egész országomban, NY nagyon zsúfolt, de mondjuk vannak szép dolgai. Miamit, meg úgy en bloc az északi part nagy részét nagyon szerettem, Colorado természetikeg gyönyörű, Vegas egy nagy élmény, de gyakorlatilag ha a legnagyobb nevezetességeit végigjárod, akkor már nem sok marad. Attól is függ egyébként, hogy neked mi tetszik, nekem személy szerint a kisvárosok, meg a kevésbé hype-olt helyek jobban bejöttek.
Egyébként az USA tág fogalom (Amerika meg még tágabb), inden államnak megvan a saját kultúrája, és mindennek van jó meg rossz oldala is, úgyhogy így egyben nehéz róla nyilatkozni.
Én voltam: Californiában kezdtünk ahol 3 napig csak filmstúdiókban voltunk. Utána San Diegó. Ezután felautóztunk Las Vegasba de ott csak egy estét töltöttünk (annyi pont elég is). Azután elmentünk a Grand Canyonba (bár a folyóhoz nem sikerült lejutni (majd legközelebb). Ezután átmentünk Utahba és a Zion national parkot néztük meg, onnan tovább meg valami dinoszaurusz tematikájú nemzeti parkot. Voltunk a Mesa Verde-nél is de bezárt mire odaértünk úgyhogy csak fölülről néztük. Onnan tovább a Yellowstone hoz ahol több napot töltöttünk túrázással. Onnan tovább a Crater-Lake hez de ott is csak fél napot voltunk. Onnan tovább a Redwodd hoz ami a parti mamutfenyők miatt szép. Onnan vissza a Mono Lake-hez ami szintén fél nap. És azután San Francisco és az Alcatraz ahova két évre előre lefoglaták az utolsó jegyet az aznapi járatra úgyhogy csak körbehajóztuk. Utána az óceánparti úton mentünk vissza Los Angelesig ahol este megnéztük a Hirességek sétányát vagy mit:) és utána repültünk haza.
A repulőut oda is vissza is Torontoi átszállással.
Nekem a kedvencem Montana, Idaho, Wyoming, Utah és észak-California volt a természet miatt. Én a természet miatt mentem ami ott nagyon különleges.
Nem nem olyan mint a filmekben (én nem is vártam hogy olyan legyen így nekem nagyon jó volt de ha ezt várod akkor csalódni fogsz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!