Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mexikóról itt azt olvasom,hogy...

Mexikóról itt azt olvasom,hogy biztonságosabb mint Budapest de a külföldi fürumokon meg pont az ellentétét.Most akkor mi az igazság?

Figyelt kérdés

Szeretnék majd 2 hétre menni és utazgatni az országban de nagyon összezavarnak az ellentétes információk.

Most akkor mire számítsak?Amerikai ismerőseim kb óvva intenek,itt gyakorin meg azt olvasom,hogy biztonságosabb mint Magyarország de most akkor mi van? :D

2020. jún. 17. 10:42
 1/9 TCA válasza:
100%
Én csak a hírekre tudok hagyatkozni. Abból ítélve, hogy gyakorlatilag drogkartellek irányítják az országot, nem gondolnám biztonságosnak (nyilván egy hatalmas ország, és vannak területi különbségek is). Rendszeresek a leszámolások stb. Én inkább az amerikai ismerőseidre hallgatnék, mint a gyakorin kommentelő ismeretlenekre.
2020. jún. 17. 10:53
 2/9 A kérdező kommentje:
1-es igen de pl itt gyakorin vannak akik voltak ott heteket és ők meg azt mondják,hogy Magyarországnál is biztonságosabb de basszus pont emiatt nem értem :D ment a zöld természetesen de remélem lesz egy olyan aki ténylegesen járt ott és kifejti milyen és miért nem csak benyög vmit
2020. jún. 17. 10:59
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Fel eve voltam 3 hetet Mexikoban, voltam turistakkal hemzsego teruleten, illetve az orszag belsejeben is, ahol en voltam az utazo tarsammal az egyetlen feher ember. Ott voltak azert ketes alakok, de velunk mindenki nagyon aranyos volt es semmi okunk nem volt aggodni, mi is inkabb csak a sztereotipiak miatt voltunk elso nap kicsit megijedve, de ez az erzes hamar elmult. Segitokeszek es baratsagosak, sokan nem beszelnek angolul de mosolyognak rad, a fontosabb helyeken pedig mindenki erti az angolt akinek kell. Nekunk orok elmeny maradt, gyonyoru orszag. Ha van barmi kerdesed irj privatban, szep napot!:)
2020. jún. 17. 11:02
 4/9 anonim ***** válasza:
97%
Masik kerdesnel leiryam a velemenyem en egy honapot voltam, nem turista ovezetben.
2020. jún. 17. 11:04
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy mindenkinek igaza van. Elutazol Mazatlanba vagy valamelyik határvárosba mint Ciudad Juarez vagy Reynosa és örülhetsz, ha ép bőrrel megúszod. Ciudad Juarez egy lerohadt iparváros, ahol annak örülnek, hogy már csak a top húszban vannak a világ legveszélyesebb városai között és nem a top 3-ban... Ugyanakkor meglátogatod Cancúnt vagy Cabót és egy csodálatos turistaparadicsomot látsz.
2020. jún. 17. 11:33
 6/9 A kérdező kommentje:
3-as és 5-ös köszönöm szépen a kimerítő választ
2020. jún. 17. 11:50
 7/9 anonim ***** válasza:
68%
A közeli országok közül Ukrajnához lehetne talán hasonlítani a helyzetet. Lviv vagy Kijev tök jó és biztonságos helyek, a keleti részek meg elég veszélyesek tudnak lenni.
2020. jún. 17. 13:18
 8/9 A kérdező kommentje:

7-es nagyon köszi így már érthető

Csak mert itt mindenhol azt írták,hogy Mexikó nagyon biztonságos,ehhez hasonló amerikai fórumokon meg pont az ellentétét ezért nem értettem

2020. jún. 17. 13:21
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, a turisták által igazán látogatott részeken a maffia is inkább a turizmus jelenlétéből él és mèg a rivális kartelleknek sem éri meg nagy galibát csinálni, hiszen akklr hiába veszik át a terepet, kevesebb lesz ott a bevételszerzési lehetősèg. Ezzel együtt igen, van valamekkora nem zéró rizikója annak, hogy az ember belekeveredik egy leszámolásba - a kérdés csak annyi, hogy pusztàn e kockázat miatt te végig rettegnél vagy simán képes lennél jól érezni magadat?
2020. jún. 17. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!